Wairarapa

Wairarapa Nieuw-Zeeland | Noordereiland | TravelEssence
Foto door Rolf Verhoeven

Een wilde zuidoostkust, wijngaarden, een golvend heuvelland en authentieke koloniale stadjes en dorpjes bepalen de omgeving van Wairapapa. Het ogenschijnlijke ingeslapen gebied kan voor een grote verrassing zorgen. Wanneer u de plaatsen bezoekt zult u merken dat ondernemen bij de lokale bevolking in het bloed zit. De bewoners van de dorpjes produceren allerlei lekkernijen, handelen in antiek en maken wijn.

Wijn

De streek staat bekend om zijn wijnen van de Pinot Noir druif. In Martinborough vindt u enkele top wijnbedrijven zoals de Dry River, Ata Rangi, Martinborough Vineyards, Palliser Estate en Escarpment. Zij produceren een Pinot Noir van de hoogste kwaliteit.

Palliser Bay

De zuidkust van Palliser Bay is wild en ruig, indrukwekkend om te zien maar niet geschikt om te zwemmen. Vanuit bijvoorbeeld de exclusieve Lodge Wharekauhau heeft u een prachtig uitzicht op de baai, een onderkomen dat we van harte aanbevelen. In de baai bevindt zich ook een grote mosselkwekerij waar u heerlijk kunt lunchen. De streek is ideaal voor wie de drukte wilt ontlopen, tot rust wilt komen en relaxen.