Het Noordereiland van Nieuw-Zeeland

Noordereiland Nieuw-Zeeland | TravelEssence

Van het noordelijkste puntje Cape Reinga tot het zuidelijkste puntje Cape Palliser strekt het Noordereiland van Nieuw-Zeeland zich uit over ruim 1100 kilometer. Hoewel het Noordereiland qua oppervlakte kleiner is dan het Zuidereiland, wonen er drie keer zoveel mensen. Van de ruim drie miljoen inwoners van het Noordereiland woont de helft in en rondom de grootste stad van het land: Auckland. Maar het Noordereiland staat vooral bekend om de veelzijdigheid van de natuur en de eeuwenoude Maori cultuur.

Veelzijdigheid van het Noordereiland van Nieuw-Zeeland

Voor zowel natuur als cultuur bent u op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland aan het juiste adres. Bij natuur kunt u denken aan de besneeuwde bergtoppen en vulkanen van Tongariro National Park, de stranden van de Bay of Islands en de Coromandel, Kapiti Island met de unieke Kiwi vogel en het grootste helderblauwe kratermeer van Nieuw-Zeeland: Lake Taupo. Maar ook Rotorua en Waitomo Caves zijn unieke plekken waar u de natuur van het Noordereiland kunt ontdekken. Rotorua is het geothermische centrum van Nieuw-Zeeland met borrelende modderpoelen en zwavelbronnen. De Waitomo Caves zijn donkere grotten met duizenden lichtgevende wormen. Wist u ook dat Nieuw-Zeeland maar liefst achttien slapende en actieve vulkanen heeft, waarvan er vijftien op het Noordereiland te vinden zijn?

Op verschillende plekken komen natuur en cultuur ook samen, zoals in het regenwoud Te Urewera waar u van alles kunt leren over de Maori cultuur, een wandeling maakt langs watervallen en een boom plant. Of wat dacht u van Auckland, de noordelijke stad die op zo’n vijftig vulkanen is gebouwd.

Uw eerste kennismaking met het Noordereiland

Als uw rondreis door Nieuw-Zeeland op het Noordereiland begint, dan landt u op de luchthaven van de wereldstad Auckland. Deze bruisende stad is een bezoek waard door de haven, stranden, leuke winkels, gezellige restaurants en natuurrijke omgeving. Mocht u uw rondreis beginnen op het Zuidereiland en vervolgens een ferry overtocht maken naar het Noordereiland, dan is uw eerste kennismaking met het Noordereiland de stad Wellington. Wellington is de hoofdstad van Nieuw-Zeeland, maar is een stuk kleiner en knusser dan Auckland.