Regio’s en streken van Nieuw-Zeeland

Regio's Nieuw-Zeeland | Overzicht regio's en streken | TravelEssence

Nieuw-Zeeland is een relatief klein land, maar het is groot in diversiteit aan natuur en activiteiten. U vindt er borrelende modderpoelen, berglandschappen, meren, subtropisch regenwoud, een schat aan Maori-cultuur en een uniek dierenleven. Nieuw-Zeeland kent twee eilanden, het Noordereiland en Zuidereiland, waarover zestien regio’s zijn verdeeld die ieder hun bijzonderheden hebben.

Diversiteit aan cultuur en natuur op het Noordereiland en Zuidereiland

Meer dan vier miljoen mensen leven op een oppervlakte van zeven keer Nederland, waarvan 75% op het Noordereiland woont. Geen wonder dus dat Nieuw-Zeelands grootste steden Auckland en Wellington op het Noordereiland liggen. Het Noordereiland heeft een sterkere connectie met de Maori-cultuur. In regio’s zoals Northland en Bay of Plenty verdiept u zich in de culturele geschiedenis van de oorspronkelijke bewoners.

Het Zuidereiland is groter dan het Noordereiland, maar heeft minder inwoners. De meeste inwoners wonen in de stad Christchurch. Op het Zuidereiland heeft de natuur voornamelijk de overhand en wordt over het algemeen dan ook gezien als het eiland met de meest afwisselende landschappen. Van imposante fjorden in het Fiordland National Park tot gouden stranden en baaien met zeehonden in het Abel Tasman National Park. Hoewel het Zuidereiland bekend staat om haar natuurschoon, heeft het Noordereiland ook zeker mooie plekken zoals de stranden van de Coromandel, de geisers en warmwaterbronnen rondom Rotorua en de vulkanen van het Tongariro National Park. Beide eilanden hebben hun eigen charme. Lees hieronder verder over het Noorder- en Zuidereiland.