Lake Wanaka

Lake Wanaka in Nieuw-Zeeland | TravelEssence

Lake Wanaka ligt in de Otago regio op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland, 300 meter boven het zeeniveau. Het meer heeft een oppervlakte van 192 vierkante kilometer en is daarmee het vier-na-grootste meer van het land. Wanaka is een stad bij het meer, waaraan het meer z’n naam te danken heeft. Wanaka ligt in een U-vormige vallei, die ruim tienduizend jaar geleden is gevormd door glaciale erosie tijdens de laatste ijstijd. Het meer wordt gevoed door de Matukituki en Makarora rivieren en is de bron van de Clutha rivier.

Activiteiten bij Lake Wanaka

Lake Wanaka staat bekend om de verschillende schapenhouderijen die rond 1861 zijn opgericht aan de zuidkant van het meer. Daarnaast is het een populaire badplaats, waar in de zomer wordt gevist, gevaren en gezwommen. De nabijgelegen bergen en snelstromende rivieren vormen samen een prachtige omgeving die u absoluut niet wilt missen. Maak prachtige wandelingen door het adembenemende gebied, bezoek het liefdevolle plaatsje Wanaka en geniet van alle rust om u heen.

The Lake Wanaka Preservation Act of 1973

Lake Wanaka heeft als één van de weinige Nieuw-Zeelandse meren een ongewijzigde kustlijn. Het meer wordt beschermd door een bijzondere wetgeving, the Lake Wanaka Preservation Act of 1973. De Nieuw-Zeelandse minister van Behoud (Conservation) benoemt de leden van ‘Guardians of Lake Wanaka’ en zij adviseren de minister over de bescherming van het meer.