Ontdek de bezienswaardigheden in Nieuw-Zeeland

Ontdek de bezienswaardigheden in Nieuw-Zeeland | TravelEssence

Nieuw-Zeeland is het land waar de natuurverschijnselen van Europa samenkomen en waar de Kiwi’s en Maori u met trots deze bezienswaardigheden laten zien. Van de mooiste fjorden in Fiordland National Park en het vulkanisch landschap in Rotorua tot de met sneeuw bedekte bergtoppen van de Zuidelijke Alpen en de gletsjers aan de West Coast. Tot de highlights in Nieuw-Zeeland behoren ook de ruim 4.000, vaak helderblauwe, meren, de wijnstreken en de kustgebieden. Er valt dus genoeg te ontdekken in Nieuw-Zeeland.

Bijzondere dieren als bezienswaardigheden in Nieuw-Zeeland

Maar liefst veertien nationale parken, vol ongerepte natuur, verspreiden zich over het Zuidereiland en Noordereiland. Deze natuur wordt gekoesterd door de Nieuw-Zeelandse bevolking en vormt de thuisbasis voor bijzonder dierenleven. Zo zijn de walvissen in Kaikoura een van de unieke bezienswaardigheden in Nieuw-Zeeland. Kaikoura is namelijk de enige plek ter wereld waar u het gehele jaar door walvissen kunt spotten. Maar ook vliegen er vogels rond in Nieuw-Zeeland die u nergens anders ter wereld ziet en kunt u zomaar oog-in-oog komen te staan met ‘the living dinosaur’. Een bijzondere vogel, die weliswaar niet kan vliegen, is de Kiwi-vogel. Deze schuwe nachtvogel was een van de eerste bewoners van het land en is het symbool van Nieuw-Zeeland.

Ontmoet de Kiwi’s en Maori

Het Nieuw-Zeeland virus dat bij vele mensen heerst, komt voornamelijk door de eerder genoemde natuurverschijnselen en bijzondere dieren. Maar ook de gastvrijheid van de lokale bevolking speelt hierbij een belangrijke rol. De Nieuw-Zeelanders worden Kiwi’s genoemd, wat u niet moet verwarren met de Kiwi-vogel. Nieuw-Zeelanders zijn nuchter, vriendelijk en nemen u graag een dag mee op pad de ruige natuur in. Met de Maori cultuur maakt u vooral kennis als u over het Noordereiland reist. Deze eeuwenoude cultuur kent vele verhalen, tradities en legendes die verbonden zijn met de natuur. Tijdens een dag met een Maori hoort u hier alles over.