Geniet van de prachtige flora en fauna in dit bijzondere nationaal park

Whanganui National Park

Whanganui River Valley ligt op het centrale Noordereiland. Het park werd aangelegd om de bovenloop van de Whanganui-rivier te beschermen. Het was ooit een belangrijke transportroute voor zowel de Maori als de Europese kolonisten. De rivier stroomt van Tongariro National Park naar de Tasmanzee door wilde laaglandbossen. Het park heeft een zeer kenmerkend landschap van riviervalleien met steile hellingen, vlijmscherpe bergkammen en een bijna volledige dekking van inheems laaglandbos.

Visit the iconic Bridge to Nowhere | New Zealand holiday
Wandel over de loopbrug midden door de groene bossen
© TravelEssence
Whanganui river valley nieuw zeeland rondreis
Ontdek de rivier op een stoere jetboat

De Whanganui-rivier

De 290 km lange Whanganui-rivier verandert in een geweldig peddelavontuur. Taumarunui is het startpunt voor de meeste kano- of kajaksafari's; met gemakkelijk toegankelijke hutten en campings verspreid langs de rivieroevers. Een bijzonder hoogtepunt is een overnachting bij Tieke Marae. Gerund door lokale Maori, is de marae een kans om lokale gebruiken in actie te zien.

Jet-boating is een andere manier om van dit nationale park te genieten. Vanuit Pipiriki kunt u de rivier op naar de Bridge To Nowhere, het enige dat overblijft van Mangapurua, een geïsoleerde nederzetting die in 1942 werd verlaten.

Het land rond de Whanganui-rivier is afgelegen en ruig en vol met de melodieën van een overvloed aan inheemse vogels. De kleine naburige steden Ohinepane en Whakahoro bieden verdere toegang tot wandel- en kano-ervaringen in het park.

Kom een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt!

Neem contact met ons op voor de beste tips en adviezen, of bezoek een van onze gratis online presentaties. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.