Matheson lake
Ontdek een uniek scala aan verschillende landschappen

Westland Tai Poutini

Laat uw innerlijke ontdekkingsreiziger los in een ongerept nationaal park dat een brede selectie aan verleidelijk en indrukwekkend terrein biedt. Dit nationale park staat bekend om zijn "gletsjerland". Op sommige plaatsen strekken enorme ijstongen zich helemaal terug tot in de buurt van de zeespiegel.

Verschillende landschappen

3000 meter hoge toppen torenen uit over laaglandregenwouden die helemaal tot aan de rand van de Tasmanzee reiken. Het is een gebied dat ook gezegend is met contrasterende graslanden, kusten, meren, rivieren en wetlands.

Op avontuur

Ga op kajakavonturen op de meren Matheson en Mapourika, en verken uitgestrekte rivieren en kustlagunes. Maak een gemakkelijke wandeling naar de voet van de fascinerende Fox- en Franz Josef-gletsjers en zoek naar enkele van de zeldzaamste inheemse vogels van Nieuw-Zeeland in de regenwouden en wetlands.

Durft u het avontuur aan tussen de gletsjers?
Geniet tijdens uw hike op Franz-Josef van indrukwekkende uitzichten

Maori

De bergen van de Zuidelijke Alpen worden vereerd door de lokale Maori-bevolking (de Ngai Tahu-stam) als hun voorouders. De hele kustomgeving is ook van groot belang voor deze mensen, zowel geestelijk als voor het voedsel en de hulpbronnen die het verschaft.

Hoogtepunt voor reizigers

Voor veel reizigers zijn de snel bewegende Fox- en Franz Josef-gletsjers de belangrijkste reden om te bezoeken. Ze verplaatsen zich elke dag tot vier meter, wat in de gletsjerwereld ongewoon snel is (de Tasman-gletsjer, aan de oostkant van de grote kloof, beweegt slechts 650 millimeter per dag). Aan de voet van elke gletsjer hoort u het knarsende, verpletterende geluid van oud ijs dat zichzelf door de versleten valleien dwingt.

Kom een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt!

Neem contact met ons op voor de beste tips en adviezen, of bezoek een van onze gratis online presentaties. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.