NZ - Golden Bay
Ontdek een verscheidenheid aan unieke landschappen

Kahurangi National Park

Kahurangi, gelegen in de noordwestelijke hoek van het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland, is het op een na grootste nationale park van Nieuw-Zeeland. Op sommige plaatsen is het een ongerepte wildernis, en op andere plekken kunt u genieten van prachtige paden langs rivieren, hoge plateaus, alpenkruidenvelden en kustbossen.

Betekenis Kahurangi

De betekenis achter de naam 'Kahurangi' is 'gekoesterd bezit'. Dat is ook de perfecte manier om het een na grootste nationale park van Nieuw-Zeeland te omschrijven. Het park bestaat uit 450.000 hectare grond, van Golden Bay in het noorden tot Murchison in het zuiden, tot aan het spectaculaire en wilde Westkust.

Overnacht in een schitterende lodge met een fenomenaal uitzicht
Bezoek de Golden Bay en maak prachtige strandwandelingen

Flora en fauna

Het gebied heeft een verscheidenheid aan hoogtes en landvormen, het heeft ook een opmerkelijk uniek scala aan habitats. Het park is ver genoeg naar het noorden en op een hoogte die laag genoeg is om aan de meest recente ijstijden te zijn ontsnapt. Het heeft nu meer dan 80 procent van alle alpensoorten in Nieuw-Zeeland, waardoor het een van de meest diverse parken is. Bovendien vindt u hier de grootste populatie gevlekte kiwi’s, gigantische wetas, vleesetende slakken en een van ‘s werelds grootste grotspinnen. Het park heeft zeker geen tekort aan prachtige en bijzondere dieren in het wild.

Wandelen

Het Kahurangi National Park heeft 570 km aan wandelpaden. Een aanrader is de beroemde Heaphy Track, door het Department of Conservation van Nieuw-Zeeland aangewezen als officiële "Great Walk". De 82 km lange Heaphy Track doorkruist een verscheidenheid aan ruige mooie landschappen, valleien met inheemse palmen, alpenweides en een spectaculaire kustlijn.

Kom een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt!

Neem contact met ons op voor de beste tips en adviezen, of bezoek een van onze gratis online presentaties. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.