Nz waitomo caves tubes family see and do adventurous
Nz waitomo caves glowworms family see and do adventurous
Nz waitomo caves tubes water family see and do adventurous

Een ondergronds doolhof van miljoenen jaren oud

Verborgen onder de glooiende heuvels van Waitomo ligt een fascinerend ondergronds doolhof van grotten, rivieren en zinkgaten. De Waitomo Glowworm-grotten zijn miljoenen jaren oud en hebben duizenden glinsterende glimwormen die licht uitstralen. Een leuke middag die uitermate geschikt is voor het hele gezin.

Een tocht over een ondergrondse rivier

Met een ervaren gids bezoekt u de grotten en leert u meer over de rijke geschiedenis en geologische betekenis van de grotten. Gedurende de vijfenveertig minuten durende tour neemt uw gids uw gezin mee op een bijzondere tocht. Nadat u samen door de grot heeft gelopen, stapt u in een boot voor een tocht over de ondergrondse rivier van de grot. Terwijl u in de boot zit, wordt u omgeven door honderdduizenden gloeiwormen van Waitomo.

Duizenden glinsterende lichtjes

De Waitomo-grotten werden voor het eerst verkend door Maori-chef Tane Tinorau en de Brit Fred Mace in 1887. Ze bouwden een vlas vlot, voeren door de grotten bij kaarslicht en in 1889 werden de grotten geopend voor bezoekers. Ook u kunt zich nu laten betoveren door de duizenden kleine lichtjes, een spectaculaire ervaring waar uw kinderen het nog vaak over zullen hebben.

Meer easy going activiteiten

Nieuw-Zeeland met familie

Ontdek meer over reizen met uw gezin

Kom een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt!

Neem contact met ons op voor de beste tips en adviezen, of bezoek een van onze gratis online presentaties. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.