Places- AUS - Denmark

Wat te doen in Australië? De 7 beste activiteiten à la TravelEssence

Australië is het land van contrasten, waar u van alles kunt ondernemen. Met TravelEssence leert u het land op een actieve en lokale manier kennen. Zo ontmoet u er locals, gaat u op avontuur ín de natuur en komt u op plaatsen waar u nog lang van nageniet... Benieuwd waar wij het over hebben? In deze blog geven wij alvast een tipje van de sluier.

Wanneer u met het vliegtuig over Australië vliegt, wordt al snel duidelijk dat u zich in een andere wereld bevindt. Het rode zand van de woestijn hangt als een rode waas in de lucht, waardoor de zonsondergang diepe rode, paarse en gele kleuren over het landschap toont. Vervolgens landt u vlak bij een van de miljoenensteden zoals Sydney of Melbourne. Hier begint uw reis pas écht. Maar wat gaat u ondernemen en welke activiteiten passen binnen uw reis? Om u een beeld te geven van de mogelijkheden in Australië, hebben wij 7 unieke activiteiten voor u op een rij gezet.

Hike door het natuurgebied Blue Mountains

Trek uw wandelschoenen aan want nergens kunt u zulke prachtige wandelingen maken als door het natuurgebied Blue Mountains. Hier groeien maar liefst 92 verschillende soorten eucalyptusbomen, die de thuisbasis vormen van veel koala’s. Deze eucalyptusbomen verspreiden een blauwe gloed, waaraan het park haar naam te danken heeft. Ook leven hier kangoeroes die door het ruige wildernisgebied springen.

Blue Mountains wordt gekenmerkt door hoge kliffen, diepe kloven en watervallen. Daarom maakt u hier unieke hiketochten over paden met een totale lengte van 140 kilometer. U wordt geleid langs alle highlights van het park, waaronder de Aboriginal rotsformaties de Three Sisters bij Echo Point.

Three Sisters | Australia holiday
Kangaroos spotten in de Blue Mountains

Fiets langs alle hoogtepunten van de stad

Even geen zin om te wandelen? Pak dan – als een échte Hollander – de fiets om een van de Australische miljoenensteden te verkennen. Wat dacht u van een tocht door de straten van steden als Melbourne, Sydney of Brisbane

Maakt u zich overigens geen zorgen: onder leiding van een ervaren gids worden alle drukke wegen vermeden en fietst u over smalle weggetjes naar de mooiste plekken van de stad.

In elke stad heeft u keuze uit diverse fietstours. Wilt u de hoogtepunten van de stad zien of fietst u liever naar geheime plekken om de stad door de ogen van de locals te zien? Misschien gaat uw voorkeur uit naar een privétour die wordt afgestemd op uw wensen. Alles is mogelijk!

Ontdek ’s werelds mooiste kustroute: Great Ocean Road

Geef uw benen (en uw hoofd) even volledige rust terwijl u langs de Australische zuidkust rijdt over de slingerende Great Ocean Road. Een zilte zeebries verkoelt de auto en na elke bocht wordt u getrakteerd op een nieuw vergezicht. Van de immense rotsen van de Twelve Apostles tot de ondergaande zon die het landschap licht oranje kleurt.

The Great Ocean Road is een kustroute van maar liefst 243 kilometer en bevindt zich tussen de steden Warrnambool (in het westen) en Torquay (in het oosten). De autoroute behoort tot de beste routes van Australië en misschien wel tot de allermooiste van de wereld.

View Great Ocean Road | Australia road trip
Stunning Great Ocean Road | Australia holiday

Of ga off road bij Gibb River Road

Bent u klaar voor het echte avontuur? Verruil dan de kust voor de ruige outback met een 4WD tocht over de alom bekende Gibb River Road. Deze 660 kilometer lange weg neemt u mee door het laatst verlaten wildernisgebied van Australië: the Kimberley.

Tussen Derby en Kunurra wordt u voortdurend verrast door de meest bijzondere gebieden van het land. Over onverharde wegen komt u langs diepe canyons, oranjekleurige rotsformaties, watervallen en rivieren. Vergeet niet te stoppen bij een van de Aboriginal dorpjes, waar u kennismaakt met het inheemse leven van de Aborigines.

Road trip Australia | Australia holiday

Ontmoet de Aboriginal cultuur in Kakadu

Ook in Kakadu National Park is de cultuur van Aboriginals duidelijk zichtbaar. Zo vindt u in Ubirr en Nourlangie rotsschilderingen die tot wel duizenden jaren oud zijn. Wetenschap bevestigt dat in Kakadu al minstens 25.000 jaar sprake is van menselijke aanwezigheid.

Maar dat is niet de enige reden om dit prachtige gebied te bezoeken. Kakadu National Park staat namelijk óók bekend om de diversiteit in landschappen. Bekende natuurfenomenen zijn de Jim Jim Falls en Twin Falls, de billabong waterpoelen en de kustvlaktes in het noorden. Oh, en laten we Alligator Rivers en de wetlands niet vergeten!

Bij het laatstgenoemde kunt u ook het avontuur opzoeken! Stap op een cruise die u langs ruige kloven brengt terwijl u onderweg gevaarlijke zoutwaterkrokodillen spot.

Kakadu National Park | Australia holiday
© Tourism NT | Shaana McNaught

Of kajak over Katherine River (mét krokodillen, slangen en vogels)

Echte avonturiers trekken een langere tijd de wildernis in bij Nitmiluk National Park. Hier stapt u in een kajak om door de ruige natuur te peddelen langs de thuisbasis van krokodillen, slangen en vogels.

Naast het avontuur geniet u ook van goed eten! Uw gids bereidt in een handomdraai de lekkerste gerechten in zijn mobiele keuken. Terwijl u plaatsneemt bij het kampvuur en een bord met lekkernijen krijgt aangereikt, heeft u onafgebroken uitzicht op de sterrenhemel. Uw Aussie swag wordt klaargelegd bij de oevers van de rivier, waar u in slaap valt met het geluid van kabbelend water op de achtergrond.

Cruise in Nitmiluk | Australia holiday

Stap aan boord van de Eco Cruise naar Bruny Island

Maar het is uiteraard ook mogelijk om van luxe te genieten op het water. Bijvoorbeeld tijdens de Eco Cruise naar Bruny Island.

De cruise neemt u mee langs de ruige kustlijn van Bruny Island, die wordt gekenmerkt door hoge rotspartijen en kliffen. Hier brengt een smalle kloof de Tasman Sea en de Southern Ocean samen.

Aan boord zijn lokale gidsen, die u vertellen over de bijzondere omgeving. Terwijl u luistert naar hun verhalen, ziet u mogelijk dolfijnen en zeehonden naast de boot zwemmen. Eenmaal aan wal worden er lokale oesters geserveerd en krijgt u de tijd om over verlaten stranden te struinen en zeldzame witte wallabies te spotten.

Bruny Island | Australia holiday

Ontdek meer reisverhalen

Stopover blog - AUS #5

Vliegen met of zonder tussenstop naar Australië?

Als u een vlucht naar Australië boekt, dan staat u voor een gigantische opgave: u heeft keuze uit talloze… lees meer

Nz scenic drives queenstown haynes lake1

Dit zijn de belangrijkste verkeersregels in Australië en Nieuw-Zeeland

Wilt u Australië en Nieuw-Zeeland echt ontdekken? Huur dan een auto en rijd de mooiste routes. Terwijl u door de… lees meer

Kom een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt!

Neem contact met ons op voor de beste tips en adviezen, of bezoek een van onze gratis online presentaties. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.