Kaikoura coast 1310 Panorama 2014 11 18 at 03 38 33

TravelEssence evacueert Nederlanders uit Kaikoura

Inmiddels zijn alle TravelEssence reizigers geëvacueerd uit Kaikoura. Met verschillende vluchten van Sounds Air werd iedereen opgehaald en veilig naar Blenheim en Wellington gebracht. De meeste reizigers pakken hun reisschema vanaf nu weer op.

Bericht - 15 november 2016

De zestig Nederlandse TravelEssence klanten die momenteel vastzitten in het plaatsje Kaikoura, worden vanaf morgenochtend (lokale tijd) door TravelEssence zelf geëvacueerd. Er is een vliegtuig geregeld om onze reizigers met meerdere vluchten uit het getroffen gebied te halen.

Zestig Nederlandse reizigers zitten vast in het plaatsje Kaikoura na de aardbeving van afgelopen zondag. Het plaatsje is volledig afgesloten van de buitenwereld doordat een aardverschuiving de enige weg ernaartoe blokkeert. Een vliegtuig haalt de eerste toeristen in de ochtend op (vanavond rond 22:00 uur, Nederlandse tijd). Er is zondag direct contact gelegd met onze reizigers in Nieuw-Zeeland en iedereen is ongedeerd.

Voor een aantal reizigers van TravelEssence – die op weg zijn naar onder andere Kaikoura – worden de rondreizen gewijzigd. Met de hulp van diverse leveranciers worden alle vakanties omgeboekt en hervat. Andrew Morten, oprichter van TravelEssence, vertelt over de laatste ontwikkelingen bij BNR.

Volledige afsluiting door aardverschuivingen

Kaikoura is enkel bereikbaar via een tweebaansweg langs de kust, met aan één kant bergen. Door aardverschuivingen is die weg aan beide kanten van het plaatsje volledig afgesloten en kan niemand erin of eruit. Een aantal toeristische onderkomens is beschadigd, maar alle Nederlanders zijn inmiddels opgevangen.

Lokale autoriteiten adviseren alle mensen om in Kaikoura te blijven en niet naar de kust te gaan in verband met eventuele naschokken. Een marineschip is vanuit Christchurch onderweg naar Kaikoura om iedereen te evacueren.

Pacific Ring of Fire

De forse aardbeving, die in de nacht van zondag op maandag plaatsvond, had een kracht van 7,5 op de Schaal van Richter. De beving was zelfs te voelen in de hoofdstad Wellington en er vinden nog steeds heftige naschokken plaats.

In Nieuw-Zeeland komen vaker aardbevingen voor: zo werd de stad Christchurch in februari 2011 getroffen door een heftige beving, waarbij het stadscentrum volledig werd verwoest. Het land behoort tot de ‘Pacific Ring of Fire’, een ringvormig gebied rondom de Stille Oceaan waar tektonische platen onder elkaar schuiven. Hier komen regelmatig vulkaanuitbarstingen, zware aardbevingen en tsunami’s voor.

Ontdek meer reisverhalen

Nz kiwi bird

Top 8 meest bijzondere dieren in Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is een land vol met dieren en dat is dan ook een van de vele redenen om een rondreis door… lees meer

Nz farm blenheim marlborough

Tel schaapjes vanuit uw bed bij deze farm stays

Wakker worden met uitzicht op uitgestrekte vlaktes van het Australische platteland of een glooiend landschap met… lees meer

Kom een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt!

Neem contact met ons op voor de beste tips en adviezen, of bezoek een van onze gratis online presentaties. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.