Dune Rider Cape Reinga Fulldaytourto Cape Reinga Dune Rider Cape Reinga Fulldaytourto Cape Reinga 02 People and sunshine at lighthouse

Ter land, ter zee en in de lucht #DreamNowTravelLater

In de TravelEssence-serie "Liefdesverklaringen aan Down Under" delen onze reisadviseurs en collega's enkele van hun beste herinneringen uit Nieuw-Zeeland en Australië met u. Om te informeren, weg te dromen en te inspireren voor uw eigen reis in de toekomst.

Boekingsspecialist Daphne vertelt graag over haar avonturen tijdens haar rondreis door Nieuw-Zeeland.

Op avontuur in het uiterste Noorden

Het eerste avontuur begon toen we vanuit Paihia met een kleine bus naar de luchthaven van Kerikeri reden. Hier stapten we aan boord van het mini-vliegtuig dat ons naar Cape Reinga bracht. Het vliegtuig landde op een uitgestrekt stuk grasveld, we voelden ons net een stel filmsterren die aankomen op de set. Vanuit hier reden we per mini camper naar Cape Reinga Lighthouse, gelegen in het uiterste Noorden van Nieuw-Zeeland. Hier loopt de Tasman zee over in de Stille Oceaan. Het is ontzettend bijzonder om de verschillende kleuren water in elkaar te zien overlopen. Rondom de vuurtoren kun je heerlijk wandelen en genieten van de prachtige natuur. Vervolgens neemt de gids je mee naar de zandduinen, waar je de kans krijgt om te sandboarden, wat een gave ervaring!

Alsof de dag nog niet mooi genoeg was, vlogen we terug over het adembenemende landschap van het Noordereiland. Vanuit de lucht zagen we verschillende stranden, zoals Coopers Beach, Doubtless Bay en Ninety Mile Beach. De combinatie van lucht en land was wat deze dag zo bijzonder maakte.

View over Cape Reinga | New Zealand nature

Op pad met Kapitein Mat

Bij de aanvang van ons tweede avontuur waren we even de weg kwijt: het meeting point bleek midden op het strand te zijn. Kapitein Mat stond ons op te wachten. Met een dingie boot voeren we naar de catamaran waar we ons installeerden op zitzakken. De tour bracht ons naar verschillende hotspots zoals Cathedral Cove en Cooks Beach. Mat kende het gebied op zijn duim en wist ons er veel over te vertellen. We werden heerlijk in de watten gelegd met hapjes en drankjes en kregen dekens toen het kouder werd. En mocht u willen leren zeilen, Mat legt het graag aan u uit!

Culturele ervaring te water

Ook ons laatste avontuur begon op het water. Op een dik uur van Tongariro ligt Pipiriki. Vanuit hier stapten we aan boord van een heuse jet boat, waarbij je als het ware over het water vliegt. De kapitein wist ons van alles te vertellen over de omgeving, de natuur en de geschiedenis van deze omgeving. Zo bleek dat de Whanganui rivier echte mensenrechten heeft. De Maori’s hebben maar liefst 140 jaar onderhandeld over de status van de rivier, die een belangrijke spirituele betekenis voor hen heeft. Eenmaal terug aan land, wandelden we naar The Bridge to Nowhere, gebouwd in 1935. Na een wandeling door de wildernis, voeren we terug naar de opstapplaats. Als je geluk hebt maakt de kapitein een 360 graden spin die voor de nodige verkoeling zorgt!

Ontdek meer reisverhalen

Aus outback safari car nature partner see and do adventurous

Alles wat u moet weten over autorijden in de Australische Outback

Alleen al wanneer u boven Australië vliegt, ziet u de rode waas van het woestijnzand in de lucht hangen. Een waas… lees meer

Bruce Karetu Downs2

Logeren bij boer Bruce #DreamNowTravelLater

In de TravelEssence-serie "Liefdesverklaringen aan Down Under" delen onze reisadviseurs en collega's enkele van… lees meer

Kom een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt!

Neem contact met ons op voor de beste tips en adviezen, of bezoek een van onze gratis online presentaties. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.