Nz farm blenheim marlborough

Tel schaapjes vanuit uw bed bij deze farm stays

Wakker worden met uitzicht op uitgestrekte vlaktes van het Australische platteland of een glooiend landschap met de Zuidelijke Alpen op de achtergrond, waar kuddes schapen en koeien grazen. U ontbijt met verse producten van de boerderij – waaronder eieren die u zelf heeft geraapt – om vervolgens op pad te gaan met uw host over zijn reusachtige farm. Van het scheren van schapen tot aan plukken van peren, een verblijf op een boerderij is een goede manier om kennis te maken met het boerenleven in Nieuw-Zeeland en Australië.

Wij delen daarom vier boerderijen waar u de natuur, de gastvrijheid van de hosts en het leven op de boerderij Down Under ervaart. In Nieuw-Zeeland en Australië ook wel de zogenaamde 'farm stays'.

Geen schapen, maar alpaca's tellen

Bij Glenhope Alpacas Bed & Breakfast wordt u niet begroet door kuddes schapen en koeien, maar door wollige alpaca’s. Tijdens uw verblijf op deze Australische boerderij komt u meer te weten over deze dieren, ziet u hoe alpacawol gemaakt wordt en mag u helpen met voeren. Deze accommodatie is favoriet bij reisadviseur Sebastiaan. Volgens hem is het voeren van de alpaca's het hoogtepunt van een verblijf

Peren plukken bij Abel Tasman

Ga mee peren plukken en geniet van alle lokale producten in een landelijke omgeving. Terwijl u het leven op een perenboerderij ervaart, kunt u de Tasman regio ontdekken. Het Abel Tasman National Park, de stad Nelson, goudgele stranden en avontuurlijke wandelroutes. Dit alles komt samen tijdens een verblijf bij The Pear Orchard Lodge van Timo, Olivia en twee hun kinderen. Uw hosts kennen de regio op hun duimpje en geven u graag lokale tips.

Het boerenleven in de Outback

In de uitgestrekte binnenlanden van Flinders Ranges, ver weg van de bewoonde wereld, ligt de schapenboerderij Angorichina Station van Ian en Di Fargher. Vanaf de veranda van de boerderij geniet u van het weidse uitzicht over de oneindige vlaktes waar u niet alleen kuddes schapen ziet, maar ook kangoeroes en wallaby’s. Ervaar het boerenleven in de Outback en laat u verrassen door de gastvrijheid van uw hosts.

Discover Flinders Ranges by 4WD

Het reilen en zeilen op een Nieuw-Zeelandse boerderij

Karen en Bruce verwelkomen u graag op hun honderd jaar oude boerderij gelegen in het glooiende landschap van Waipara Valley. Bij Karetu Downs maakt u het reilen en zeilen van een Nieuw-Zeelandse boerderij van dichtbij mee. Ontdek samen met Bruce de tweeduizend hectare grond waar kuddes schapen en koeien leven of help bij het voeren van de lammetjes, kippen en varkens.

Ontdek meer reisverhalen

map book camera

4x boeken over Australië en Nieuw-Zeeland om uw reis voor te bereiden

Lezen heeft de kracht om u naar een andere wereld te brengen. Maar het is ook een fijne manier om u voor te… lees meer

Aboriginal with rock art Fam Plukker

Man op reis in Australië: Katherine

De man achter het loket van de autohuur kijkt schaapachtig; sorry, het is echt zo, Katherine ligt driehonderd… lees meer

Kom een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt!

Neem contact met ons op voor de beste tips en adviezen, of bezoek een van onze gratis online presentaties. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.