Places - Daintree

Ontdek de highlights van Australië

Als u ons naar de highlights van Australië vraagt, dan raken wij niet uitgepraat. Australië is immers - samen met Nieuw-Zeeland natuurlijk - onze nummer één reisbestemming. Na lang wikken en wegen in het ons toch gelukt om de top negen hoogtepunten in Australië te selecteren.

Australië is een land vol highlights. Waar u ook bent, overal wordt u getrakteerd op veel moois. Van het wisselende landschap en de duizenden soorten dieren die er wonen tot de bruisende steden en de knusse kustplaatsen. Wij hebben de 9 Australische hoogtepunten voor u verzameld.

Dit zijn de 9 highlights van Australië

1. Ontdek de jungle van Daintree National Park

In Tropical North Queensland ligt het Daintree National Park, het oudste regenwoud ter wereld. Het park is slechts een fractie van het regenwoud dat vijftig miljoen jaar geleden heel Australië bedekte – daarom staat het ook ter bescherming op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Hier leven maar liefst 18.000 verschillende soorten flora en bomen van meer dan 2.500 jaar oud. Bij Cape Tribulation loopt de jungle over in het Great Barrier Reef.

A solo traveller spotting wildlife with binoculars in the Daintree Rainforest

2. Maak een avontuurlijke reis door The Kimberley

The Kimberley ligt in het noordwesten van Australië en grenst aan de Indische Oceaan. In dit gebied halen avonturiers hun hart op: het landschap is woest, ruig en verlaten waardoor u er de échte Outback beleeft. Het uitgestrekte landschap wordt – op een enkele cattle station na – niet bewoond en is daardoor onaangetast gebleven.

U kunt niet altijd door The Kimberley reizen vanwege het regenseizoen. In dat seizoen valt er niet alleen veel regen, waardoor wegen onbegaanbaar zijn, het wordt er ook ontzettend warm. De beste reistijd is van mei tot september.

3. Ervaar de veelzijdigheid van Mission Beach

Aan de kust van Queensland, tussen Cairns en Townsville, ligt de kustplaats Mission Beach. Hier vindt u zowel dichtbegroeid regenwoud als kleurrijke koraal. Zodoende vormt Mission Beach het uitgangspunt van diverse activiteiten: van duiken bij het Great Barrier Reef en wildwaterraften op Tully River tot het bezoeken van Dunk Island. Heeft u zin in ontspanning? Strijk dan neer op een van de vele terrassen en geniet van de tropische omgeving.

4. Duiken of snorkelen bij het Great Barrier Reef

Met maar liefst 2.900 riffen en 400 soorten koraal is het Great Barrier Reef een bezienswaardigheid die u niet mag missen als u in Australië bent. Het gebied strekt zich uit over een gebied van ongeveer 334.400 vierkante kilometer en staat – net zoals het Daintree National Park – op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het prachtige koraal biedt immers de thuisbasis van zeldzame tropische diersoorten, zoals de groene schildpad en de zeekoe.

Wilt u het beste uit uw rondreis door Australië halen? Dit zijn onze 8 slimme tips >>>

Kom een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt!

Neem contact met ons op voor de beste tips en adviezen, of bezoek een van onze gratis online presentaties. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.

5. Wijn drinken in Barossa Valley

In de wijnregio Barossa Valley proeft u de meest smaakvolle Australische wijnen, terwijl u uitkijkt op het glooiende landschap vol wijngaarden waar de regio zo bekend om staat. In deze streek heerst een Mediterraans klimaat en worden met name de droge, rode wijnen geprezen, zoals de Shiraz, Grenache en Mourvedre. Maar ook de Cabernet Sauvignon, Merlot and Petit Verdot en Chardonnay zijn zeker de moeite waard. Een bezoek aan een wijnhuis mag dan ook niet missen als u er bent.

Ook een leuke plek om goede Australische wijn te drinken: Tasmanië.

Kangaroo Barossa Valley | Australia holiday

6. Koala’s spotten op Magnetic Island

Magnetic Island ligt zo’n twaalf kilometer voor de kust van Queensland en is - ten opzichte van bijvoorbeeld Tasmanië - relatief klein. In een halve dag doorkruist u het eiland. Toch is het een Australische highlight: hier leven namelijk koala’s in hun natuurlijke habitat en kunt u genieten van de natuur. Als u de Forts Walk neemt - een wandelroute van vier kilometer langs historische overblijfselen van de Tweede Wereldoorlog - is de kans groot dat u een koala in het wild spot.

7. Leer over de culturele betekenis van de Uluru

Als u over het vlakke woestijnlandschap in midden Australië rijdt, ziet u de Uluru langzaamaan oprijzen. De zandstenen monoliet is ‘s werelds grootste vrijstaande rotspartij van minstens 600 miljoen jaar oud, bereikt een hoogte van 348 meter en heeft een omtrek van 9,4 kilometer. Niets voor niets is het een bezienswaardigheid die onlosmakelijk verbonden is met de Australische natuur én cultuur.

De monoliet is namelijk ook van grote spirituele betekenis voor de Aboriginals - zij zien de Uluru als een voorouderlijk wezen. Het inheemse volk is dan ook de eigenaar van de rots en het omliggende land.

Met de auto door de Outback rijden? Dan is dit alles wat u erover moet weten >>>

8. Rijden naar alle highlights van Fraser Island

Fraser Island is ‘s werelds grootste zandeiland: hoewel het landschap zich afwisselt met mangrovebossen en tropische regenwoud, bestaat maar liefst 98% van het eiland uit zand. Daarom kunt u Fraser Island enkel verkennen met een 4WD. Een gewone auto biedt geen enkele grip en op het eiland is er geen openbaar vervoer. Rijd bijvoorbeeld naar het zuivere zoetwatermeer Lake McKenzie, breng een bezoek aan rotsformatie The Cathedrals of kom tot rust op het eindeloze 75 Mile Beach.

9. Ontdek de hoogtepunten van Sydney of Melbourne

Met ruim 3,5 miljoen inwoners is Sydney de grootste stad van Australië. Hoewel Sydney groots, dynamisch en kosmopolitisch is, is de stad ook gezellig en uitnodigend. Hier wonen niet voor niets 140 verschillende soorten nationaliteiten. Als u in Sydney bent, kunt u een bezoek brengen aan diverse hoogtepunten: van de Harbour Bridge, het stadsdeel The Rocks en de Opera House tot een van de vele parken.

Als u het ‘stadse’ gevoel écht wilt combineren met natuur, breng dan een bezoek aan Melbourne. Melbourne ligt ongeveer 800 kilometer ten zuidwesten van Sydney aan Yarra River. De stad wordt ook wel Garden City genoemd en dat is niet voor niets: het staat bekend om de stadstuinen waar u kunt heerlijk kunt ontspannen nadat u een dag op pad bent geweest.

Beautiful Beach | Australia holiday

Ontdek meer reisverhalen

Au sydney seaplanes opera house discoverpage regions

3 op Reis in Australië: Sydney

Krijgt u ook geen genoeg van Down Under? Gelukkig kunnen we de afleveringen van 3 op Reis terug blijven kijken. In… lees meer

Man op reis baard onno 12

Man op reis in Australië: baard

Normaal gesproken ga ik gladgeschoren door het leven. Mijn vader gaf me voor mijn achttiende verjaardag – ik zou… lees meer

Kom een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt!

Neem contact met ons op voor de beste tips en adviezen, of bezoek een van onze gratis online presentaties. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.