Bruce Karetu Downs2

Logeren bij boer Bruce #DreamNowTravelLater

In de TravelEssence-serie "Liefdesverklaringen aan Down Under" delen onze reisadviseurs en collega's enkele van hun beste herinneringen uit Nieuw-Zeeland en Australië met u. Om te informeren, weg te dromen en te inspireren voor uw eigen reis in de toekomst.

Reisadviseur Ben vertelt graag over zijn bijzondere Farm Stay-ervaring op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland.

Een tikkeltje wereldvreemd

Ik heb zelf jaren op het Zuidereiland gewoond en heb daar veel typische "South Island Farmers" ontmoet. Soms zijn ze eerst wat stug, af en toe een tikkeltje wereldvreemd, maar het zijn stuk voor stuk de vriendelijkste mensen die u op het Zuidereiland gaat ontmoeten.

Ik verbleef vorig jaar bij Bruce en Karen in Hawarden, ongeveer een uurtje ten noorden van Christchurch. Zij wonen op een schapenboerderij die al drie generaties wordt gerund door de familie van Bruce. Een familiebedrijf dus, en wel eentje van 2000 hectare. Toen Bruce mij dat vertelde moest ik even rekenen, maar dat is twintig vierkante kilometer. Dat kon ik mij als Nederlander nauwelijks voorstellen.

Farm-to-table

Tijdens uw verblijf op deze farm rijdt u een middagje mee in de pick-up van Bruce. Vol trots laat hij zijn achtertuin zien. De weidsheid en de adembenemende uitzichten vanaf de top van de heuvels is iets wat me nog altijd is bijgebleven.

Na de tour maakt Karen een fantastische maaltijd voor u klaar. Ik zie mezelf nog steeds op hun veranda zitten met een goed glas rode wijn en een heerlijk stukje Nieuw-Zeelands lamsvlees. Er was de mogelijkheid om mee te helpen met het voeren van de dieren of om de schapen te scheren, maar ik koos voor nog een extra glas wijn op de veranda. Om het echte Zuidereiland te ervaren raad ik aan om op zijn minst een keertje op een farm zoals deze te verblijven.

Ontdek meer reisverhalen

3 Op Reis a la Travel Essence

‘3 Op Reis' à la TravelEssence - deel 1

In 2018 hebben TravelEssence en ‘3 Op Reis’ wederom de handen ineengeslagen om u een prachtig stuk van Australië… lees meer

Wine tasting in launceston Joseph Chromy Wines

Pak uw koffer en drink een wijntje op Tasmanië

Bent u een wijnliefhebber? Pak dan uw koffer en verken de wijngebieden van Tasmanië. Het eiland aan de… lees meer

Kom een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt!

Neem contact met ons op voor de beste tips en adviezen, of bezoek een van onze gratis online presentaties. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.