Aus south gippsland cottage garden view partner stays comfortable
Aus south gippsland cottage garden view partner stays comfortable

‘Hairy panic’ in het zuiden van Australië

Het stadje Wangaratta, in het zuiden van Australië, lijkt te zijn veranderd in een decor van een horrorfilm. Huizen zijn volledig overwoekerd door onkruid. Het Australische tuimelkruid, dat inmiddels beter bekend staat als ‘hairy panic’, groeit als kool door de extreem droge zomer. Daarom zijn inwoners van Wangaratta dagelijks in de weer met het opruimen van de plant.

De oorzaak? Naar alle waarschijnlijk heeft een lokale boer zijn veld niet goed onderhouden, waardoor het grassoort vrij spel kreeg. Op sommige plaatsen groeit het tuimelkruid zelfs tot dak hoog

Gevaarlijk voor schapen

Het tuimelkruid komt in elke Australische staat voor. Niet alleen zorgt het hard groeiende kruid voor rotzooi; het is ook gevaarlijk voor schapen. Als zij het te veel eten, veroorzaakt het mogelijk ‘yellow bighead’ – een ziekte waarbij hoofd en nek opzwellen. Het gras is niet giftig voor dieren wanneer het volledig is uitgedroogd.

Geen hulp

Bewoners krijgen geen hulp van lokale autoriteiten bij het opruimen van de ‘hairy panic’, want het vormt namelijk geen brandgevaar. Volgens weersvoorspellingen blijft het deze week droog en warm in Wangaratta.

Bronnen: News.com.au & BBC News

Ontdek meer reisverhalen

Visit Waipoua Forest with Maori guide Maria | New Zealand holiday

Man op reis in Nieuw-Zeeland: geestboom

The Kimberley Tourism Western Australia

Opnieuw naar Australië of Nieuw-Zeeland

Kom een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt!

Neem contact met ons op voor de beste tips en adviezen, of bezoek een van onze gratis online presentaties. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.