3 Op Reis a la Travel Essence

‘3 Op Reis' à la TravelEssence - deel 1

In 2018 hebben TravelEssence en ‘3 Op Reis’ wederom de handen ineengeslagen om u een prachtig stuk van Australië te laten zien. Dit seizoen maakte de altijd vrolijke Nienke de la Rive Box een roadtrip door het zuidelijk deel van het continent. Deze route bracht haar op een aantal bijzonder plaatsen, ver weg van het massatoerisme, precies zoals u van ons gewend bent. Hier vindt u de eerste twee afleveringen over Adelaide en Kangaroo Island.

Stroll through Adelaide | Australia holiday

First stop: Adelaide!
Nienke begon haar reis in Adelaide, de hoofdstad van Zuid-Australië. Deze stad heeft de reputatie ietwat saai te zijn. Bij TravelEssence weten we wel beter en ook Nienke bewijst in deze aflevering het tegendeel. Ze gaat op pad met een local die haar de plekken laat zien die Adelaide zo’n leuke stad maken.

Adelaide wordt ook wel de 20 minute city genoemd. Deze naam dankt de stad aan het feit dat je overal binnen 20 minuten bent: het strand, de heuvels en het centrum. Dit maakt de stad heel overzichtelijk en goed te bereizen. Ook al is de stad misschien niet zo groot en ligt hij wat afgelegen, u hoeft zich er geen minuut te vervelen. U kunt er heerlijk fietsen over de boulevard, een van de festivals bezoeken of wijnproeven bij een van de vele wijngaarden. Of u gaat, net als Nienke, zwemmen met de dolfijnen.

Bekijk de 3 op reis aflevering in Adelaide hier.

Nienke tijdens haar boottrip op zoek naar dolfijnen

Kangaroo Island
Kangaroo Island is een van drie grootste eilanden van Australië. Het eiland is eigenlijk één groot wildlife reservaat. Het landschap is ongerept en er wonen maar weinig mensen. Door minimaal ingrijpen van de mens is het ecosysteem op het eiland grotendeels in tact gebleven. Als u kennis wilt maken met typisch Australische dieren zoals koala’s, kangoeroes, possums en vogelbekdieren is dit the place to be.

Op het eiland is er genoeg te beleven. Bezoek bijvoorbeeld de zeeleeuwen kolonie bij Seal Bay. Boek een ranger om u meer te vertellen over deze unieke plek.U krijgt daarmee ook toegang tot op het strand. Voor het spotten van wildlife is er National Park Flinders Chase en voor een rustige strandwandeling is Bales Bay een van onze favorieten. Zoekt u wat meer actie, dan kunt u sandboarden vanaf de zandduinen bij Little Desert aan de zuidkant van het eiland en duiken of snorkelen aan de noordkant.

Nienke op pad met een 4WD op Kangaroo Island

Houdt u van een wijntje? Op Kangaroo Island zijn er diverse wijngaarden. Probeer bijvoorbeeld Dudley Winery. De wijn komt van hun wijngaard op Kangaroo Island. Hier kunt u ook lunchen terwijl u geniet van het uitzicht. Voor een goede Thaise maaltijd kunt u terecht bij Tru Thai, vlak bij Kestel Downs. Op de meeste avonden is er live muziek en op koudere avonden brandt de buitenhaard. Voor koffie of lichte lunch zijn wij grote fans van The Deck Café, waar u prachtig zicht heeft over het water. Voor een diner bij kaarslicht is Reflections Restaurant bij American River een aanrader.

Bekijk de 3 op reis aflevering op Kangaroo Island hier.

Ontdek meer reisverhalen

Wine tasting in launceston Joseph Chromy Wines

Pak uw koffer en drink een wijntje op Tasmanië

Bent u een wijnliefhebber? Pak dan uw koffer en verken de wijngebieden van Tasmanië. Het eiland aan de… lees meer

au  nsw hillcrest discover stays host

Abel in Australië: de ontdekking van de eeuw in Upper Crystal Creek

Op ongeveer een uur rijden ten noorden van Byron Bay ligt het plaatsje Upper Crystal Creek. Nog nooit van gehoord?… lees meer

Kom een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt!

Neem contact met ons op voor de beste tips en adviezen, of bezoek een van onze gratis online presentaties. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.