Singapore

Stop over in Singapore op vluchten naar Australië | TravelEssence

Singapore is een van de mooiste en interessantste steden van Zuidoost-Azië. Maar Singapore is veel meer dan een stad; het is een stadstaat met rond de 5 miljoen inwoners, gelegen op een eiland bij de zuidpunt van Maleisië. Singapore is niet overmatig groot (42 kilometer van oost naar west en 23 kilometer van noord naar zuid), maar er is zo veel interessants te doen en te zien dat u voor een korte stopover keuzes zult moeten maken. Wanneer u houdt van lekker winkelen, dan is Singapore een waar paradijs, maar er is veel meer: een boeiende geschiedenis, gevarieerde cultuur, interessante architectuur, uitgebreid amusement en niet te vergeten een uitbundige natuur in deze groenste, schoonste en veiligste stad van Zuidoost Azië.

U kunt Singapore het hele jaar door bezoeken. Vanwege de ligging op 137 kilometer ten noorden van de evenaar is het klimaat tropisch met dag- en nachttemperaturen die schommelen tussen 26 en 19 graden Celsius. Gedurende het moessonseizoen, van november tot en met januari, valt er af en toe een tropische regenbui.

Winkelen en lekker eten

Het winkelhart van Singapore is Orchard Road, met een reusachtige hoeveelheid winkels vol met electronica, de laatste mode, trendy sieraden en kostbare kunst en antiek. Maar ook in Marina Bay en Harbourfront is de keus overweldigend. En dan zijn er de verschillende etnische wijken van de stad, zoals Little India, Chinatown, Katong en Arab Street/Kampong Glam met hun exotische geuren en kleuren en met een ruim aanbod aan souvenirs, antiquiteiten, kruiden en specerijen, zijden kleding en juwelen.

Behalve shoppen kunt u er ook uitgebreid genieten van wat de verschillende etnische keukens te bieden hebben. U kunt terecht in tal van kleine restaurants, maar ook in de grote food centers of hawker courts, waar u bij diverse stalletjes uw eigen maaltijd samenstelt. Alle horecagelegenheden staan onder scherpe controle en het is overal superschoon, iets wat iedere bezoeker aan Singapore bij aankomst direct opvalt. En vrijwel iedereen spreekt voldoende Engels.

Bezienswaardigheden

Wat voor het aanbod aan eetgelegenheden geldt, gaat ook op voor de hotels: ze zijn er in alle prijsklassen, van super-de-luxe tot eenvoudig maar schoon en comfortabel, met als absolute top het historische Raffles Hotel op Beach Road, waar u zeker even binnen moet lopen, ook al logeert u er niet. Andere plekken om uitgebreid te bekijken zijn de prachtige tempels, zoals de hindoetempel Sri Mariamman op South Bridge Road en de boeddhistische Thian Hok Keng-tempel in Telok Ayer Street. En dan zijn er de musea, zoals het prachtige Nationaal Museum, het China Heritage Centre en het Peranakan.

Om alles op een gemakkelijke manier te bekijken, kunt u gebruik maken van de handige SIA Hop-on Bus die langs alle bezienswaardigheden rijdt in de stad en op het eiland Sentosa. Dit eiland is één groot attractiepark met stranden, golfbanen, musea, sportterreinen, speeltuinen, aquaria en een monorail. Een prima plek om uit te rusten na al het winkelen en sightseeing.