Fiji

Stop over Fiji op vluchten naar Australië | TravelEssence

Fiji wordt vaak omschreven als “Parel van de Zuidzee” en “’s Werelds vriendelijkste paradijs”. De omschrijvingen zijn zeker niet overdreven, want met zijn turquoise lagunes, hagelwitte zandstranden, kristalhelder water, spectaculaire koraalriffen, met regenwoud begroeide bergen, weelderige tropische plantengroei en schilderachtige dorpjes is Fiji een waar paradijs. Er zijn twee hoofdeilanden: Viti Levu met de hoofdstad Suva en de internationale luchthaven van Nadi en het wat kleinere Vanua Levu; samen vormen ze ruim 80% van Fiji’s grondgebied. De ca. 875.000 inwoners zijn opvallend vriendelijk en goedlachs; ze geven je als bezoeker het gevoel dat je van harte welkom bent.

Fiji is gemakkelijk bereikbaar vanuit Nieuw-Zeeland en Australië. U vliegt in 3 tot 5 uur vandaar naar de luchthaven van Nadi op Viti Levu. Fiji is daarmee ideaal voor een verlenging van uw verblijf in dat deel van de wereld. Voor een bezoek aan Fiji van maximaal 30 dagen hebt u geen visum nodig; een paspoort geldig tot minstens 6 maanden na uw verblijf plus een retour- of doorreisticket volstaan. Ook zijn er geen vaccinaties vereist. Accommodaties zijn er in alle soorten en maten: van backpackeronderkomens tot 5-sterrenresorts.

De voertaal is Engels, maar er wordt ook Fijian, Hindi en Chinees gesproken. Het klimaat op de eilanden is tropisch, maar de temperatuur kent geen extremen. Van mei tot oktober is het droge seizoen met gematigde temperaturen (18-26 graden Celsius), van november tot april is het regenseizoen; het is dan warmer en vochtiger (22-29 graden Celsius). Om een auto te kunnen huren, hebt u gewoon een nationaal rijbewijs nodig. Het verkeer op Fiji rijdt links. In de lokale keuken spelen vis en schelpdieren een voorname rol.

De natuur onder en boven water

Fiji is onder meer beroemd vanwege zijn uitbundige natuur en superschone milieu. De berghellingen zijn overdekt met tropisch bos vol exotische vogels, een schitterende flora met o.a. orchideeën en varens en spectaculaire watervallen. Een wandeling in dit gebied, bij voorkeur onder leiding van een lokale gids die de mooiste plekjes kent, is dan ook een ware belevenis. Niet minder beroemd is de unieke onderwaterwereld rond de eilanden met schitterende koraalformaties, onderzeese tunnels en grotten en begroeide scheepswrakken. Het gebied rond de Fiji-eilanden staat hoog op de lijst van beste duiklocaties ter wereld. Duikuitrusting is te huur. Wie de duiksport nog niet machtig is kan terecht bij diverse erkende duikscholen.

Volop activiteiten

Fiji is een bestemming waar je je geen moment hoeft te vervelen. Trek- of safaritochten in de natuur, een bezoek aan schilderachtige plaatsjes, een tour rond het eiland, golfen of tennissen, paardrijden, duiken, zwemmen, waterskiën, surfen, diepzeevissen, kanoën, zeilen, korte en lange boottochten, excursievluchten, de mogelijkheden zijn legio. Maar dankzij de schitterende zandstranden met helder zeewater en zacht wuivende palmbomen, de vele intieme baaien en lagunes en de comfortabele hotels en resorts, zijn de eilanden ook een eldorado voor wie even helemaal niets wil ondernemen, alleen maar in alle rust genieten van de paradijselijke omgeving, het heerlijke klimaat en de optimale verzorging.