Bali

Stop over in Bali op vluchten naar Australië | TravelEssence

Bali, het Indonesische “eiland van de goden”, maakt op elke bezoeker een diepe indruk. Dat is geen wonder, want de sfeer op het eiland is heel bijzonder, de mensen zijn vriendelijk en gastvrij, er is veel te zien en te doen. Bali is een paradijselijk tropeneiland met een eeuwenoude cultuur, een weelderige natuur en echte droomstranden.

Bali heeft een tropisch klimaat met 2 seizoenen: nat (tussen november en april) en droog (mei tot en met oktober). De temperatuur schommelt tussen 21 en 33 graden Celsius, maar in hoger gelegen gebieden is het koeler.

Meer dan 20.000 tempels

De sfeer op Bali is ontspannen en open, maar er is ook sprake van een zekere geheimzinnigheid, alsof het leven wordt beheerst door hogere machten waar wij stervelingen geen vat op hebben. Er zijn meer dan 20.000 tempels op het eiland, dat ongeveer zo groot is als de provincie Gelderland. De tempels variëren van klein en bescheiden, op de binnenplaats van elke wooneenheid, tot groot en indrukwekkend, zoals de “moedertempel” Pura Besakih aan de voet van de heilige berg Mt. Agung of de Pura Tana Lot op een rots hoog boven zee (vooral tijdens zonsondergang een prachtig plaatje).

Paradijselijke natuur

Behalve cultuur heeft Bali veel schitterende natuur. De Balinezen houden van de natuur; bloemen en planten spelen een belangrijke rol in hun leven. Overal kun je genieten van uitbundig groeiende slingerplanten, varensoorten, heliconia’s, bromelia’s, frangipani en orchideeën in een jungleachtige ambiance. De mooiste natuur vind je in het binnenland, bijvoorbeeld in het nationale park Bali Barat in het noordwesten, in het bergachtige Bedugul, bij de vulkanen Agung (3142 m) en Batur (1717 m) met hun canyons en kratermeren. En er zijn overal terrasvormige rijstvelden en watertuinen, oases van rust en pure schoonheid.

De mooiste stranden

Bali is beroemd om zijn stranden. De grote stranden in het zuiden trekken de meeste toeristen. De voornaamste badplaats is Kuta, met honderden bars, restaurants, discotheken en souvenirwinkeltjes. Ten oosten van Kuta ligt het gezellige Sanur, dat meer een familiebestemming is, terwijl Kuta zich meer richt op jongeren. Een stuk rustiger is het strand van Jimbaran, beroemd om zijn vele visrestaurants.

Bali voor iedereen

Bali heeft voor iedereen iets te bieden: cultuur, natuur, ontspanning en totale rust. Voor sportievelingen zijn er legio mogelijkheden: fietsen en wandelen, paardrijden, zwemmen, surfen, snorkelen en duiken, trektochten maken in de natuur, mountainbiken, wildwatervaren, zeilen, golfen. Accommodaties zijn er in alle prijsklassen en het wemelt er van de eetgelegenheden, waar de ons bekende gerechten als nasi goreng, saté en rijsttafel niet ontbreken.