Treinreizen in Australië

Treinreizen in Australië

Australië is een reusachtig land dat u ook met een treinreis kunt verkennen. Het spoorwegnetwerk in Australië is niet uitgebreid, maar voor treinliefhebbers zitten er zeker mooie routes tussen.

Reis met de trein dwars door Australië

Om u binnen Australië te verplaatsen is het vaak sneller (en goedkoper) om te gaan vliegen. Maar als u de tijd heeft, dan is reizen per trein een leuke afwisseling tijdens uw rondreis. Reis bijvoorbeeld met The Ghan van het hoge noorden, door de Outback, naar het zuiden. U ziet het landschap veranderen van oranje gekleurde rotsen naar de groene omgeving van het zuiden. Of doorkruis het land van oost naar west met de Indian Pacific, waarbij u steden en strand inwisselt voor kleine dorpjes en de leegte van de Nullarbor Plains.

De afstanden zijn dan wel groot en het reizen neemt relatief veel tijd in beslag, maar daar staat tegenover dat u de verschillende landschappen van Australië leert kennen op een comfortabele manier. Het enige wat u hoeft te doen is rustig achterover zitten en genieten van het landschap dat aan u voorbij schiet. Wij hebben voor u een aantal treinreizen op een rij gezet.