Auto huren in Australië

Auto huren in Australië  | TravelEssence

Huur een auto in Australië en rijd over de slingerende Great Ocean Road, waar u steeds opnieuw wordt verrast door het uitzicht over de Australische zuidkust. Van water dat tegen de immense rotsen van de Twelve Apostles aanslaat tot de ondergaande zon die het landschap lichtoranje kleurt. Maar er zijn nog meer mooie routes die u kunt rijden tijdens een autorondreis door Australië. Denk hierbij aan de Gibb River Road, voor een avontuur in de Outback, of de historische route van de New England Highway, die tot 1950 de enige weg was die Brisbane en Sydney met elkaar verbond. Om deze autoroutes te rijden, heeft u natuurlijk een auto nodig. Wij vertellen u daarom meer over een auto huren in Australië.

Doe het rustig aan tijdens uw autorondreis door Australië

Laat u niet misleiden door de relatief korte afstanden die de kaart misschien wel doet vermoeden. Australië is namelijk een groot land met lange afstanden tussen de locaties. Wij adviseren u daarom rustig aan te doen tijdens uw autorondreis door Australië, met reisafstanden van twee tot zes uur rijden. Op deze manier ziet u mooie contrasten, heeft u tijd om elk gebied te ontdekken en zullen ook uw reisdagen plezierig zijn. U heeft immers vakantie. Het is ook goed om de autorondreis af en toe te onderbreken door een binnenlandse vlucht te nemen en zo de lange afstanden te overbruggen.

Wist u dat u het rustige reistempo en de mooiste routes veel minder ervaart als u een camperreis door Australië maakt?

Huurauto in Australië

TravelEssence werkt samen met verschillende autoverhuurbedrijven, waarvan de kantoren zijn verspreid door het hele land. Zo kunt u uw huurauto direct ophalen op het vliegveld als u geland bent in een van de Australische steden of eerst de stad verkennen om daarna te beginnen aan de roadtrip. Haalt u uw huurauto bijvoorbeeld op in Sydney, maar wilt u hem in Brisbane weer inleveren? Ook dat kan door de verschillende pick-up en drop-off locaties.

Goed om te weten voor autohuur in Australië

Let er wel op dat u voor het huren van een auto in Australië niet alleen uw Nederlands rijbewijs nodig heeft, maar ook een internationaal rijbewijs. Waar u deze kunt aanvragen leest u op ons blog over verkeersregels in Australië. U heeft ook een creditcard nodig op naam van de bestuurder. Verder raden wij u aan van te voren goed de algemene voorwaarden van de verhuurmaatschappij door te nemen. Hierin staan onder andere een aantal wegen waar u niet mag rijden. Rijdt u wel over deze wegen, dan bent u niet verzekerd. Zo mag u nooit off road rijden, zoals door rivieren, overstromingen, beken, woestijnen en over stranden. Afhankelijk van het seizoen, kan het zijn dat er in de Outback van Australië bepaalde wegen niet toegankelijk zijn door overstromingen in het regenseizoen.

Huurauto’s zijn voorzien van…

Wij zorgen ervoor dat het type huurauto in Australië past bij uw wensen en reisgezelschap. Zo adviseren wij u bijvoorbeeld een 4WD als u wilt rondrijden door de Australische Outback, omdat hier veel onverharde wegen zijn waar u met een normale auto niet mag komen. Uiteraard zijn alle huurauto’s van goede kwaliteit, geschikt om deel te nemen in het Australische verkeer en comfortabel. Ze zijn voorzien van voldoende bagagecapaciteit, airconditioning en een cd-speler of aansluiting voor uw mobiele telefoon of tablet.

Wat de huurauto’s niet standaard hebben is navigatie. Deze dient u apart te huren bij de verhuurmaatschappij, maar u kunt ook verschillende apps gebruiken op uw mobiele telefoon of tablet. De kaarten van Maps.me en Google Maps download u vooraf, zodat u deze in Australië offline kunt gebruiken en niet onnodig internet verbruikt.