Camperreis door Australië | TravelEssence

Camperreis Australië

Met de camper naar Australië; de voordelen en de nadelen.

Voor elk reisbureau is het makkelijk om, met weinig kennis en binnen tien minuten, een reis per camper door Australië voor u te regelen. Als Australië reisspecialist doen wij het graag anders. Wij willen u namelijk goed op weg helpen. Wij kennen de alternatieven en durven daarom te zeggen: maak geen camperreis door Australië als u alles uit uw rondreis wilt halen. Oké, het vraagt misschien wat meer tijd van u en van ons, maar wij zien u graag als een tevreden klant terugkeren na een onvergetelijke reis door Australië.

Nadelen van een camperreis door Australië

Veel mensen hebben het beeld van een camperreis in Amerika of Canada met brede wegen en grote campers die geparkeerd staan in mooie natuurparken. In Australië is de werkelijkheid anders.

U mag niet overal komen

Aangezien u met een camper niet verzekerd bent over onverharde wegen en zeker 30% van de Australische wegen onverhard is, mag u op veel plekken niet komen. Zonde, want zo mist u de bijzondere locaties als u een rondreis door Australië maakt met een camper.

"Echt een goede tip om met een huurauto te reizen en te overnachten in de door jullie geselecteerde accomodaties. Hierdoor hebben we hele leuke en bijzondere mensen ontmoet en zijn we op de meest fantastische plekken terecht gekomen" - lees het reisverslag van de Familie Dijksma

Een beetje onhandig

De campers in Australië zijn een soort bestelwagens met korte en smalle bedden, een piepkleine keuken en net zo’n kleine badkamer. Waarom zou u voor een camper kiezen als u kunt beschikken over een cottage met een ruime keuken, badkamer, bedden en een prettige huurauto? En dat voor dezelfde, of zelfs een lagere, prijs.

Beperkte bewegingsvrijheid

Tijdens een camperreis door Australië overnacht u op een motorhome park met weliswaar een ‘prachtig’ uitzicht op de witte camper naast u. Als u overdag iets wilt gaan doen, moet u alles weer inpakken. Een gevoel van vrijheid heeft u dus niet. Daarnaast kunt u de camper alleen ophalen en wegbrengen in de grote steden, waar u buiten de ophaallocatie uw camper nergens mag parkeren. U bent dus gedwongen om over saaie hoofdwegen van stad naar stad te rijden en dat met maar 55 kilometer per uur. Zou u uw kostbare vakantietijd niet liever willen besteden op plekken waar het de moeite waard is?

Weinig contact met de lokale bevolking

Zonder camper ziet u er niet direct uit als een toerist en is de kans veel groter dat u kennismaakt met de lokale bevolking. Tijdens een camperreis verblijft u niet bij de kleinschalige accommodaties, waar u juist verwelkomd wordt door de gastvrije locals.

Wist u dat een rondreis per camper door Australië helemaal niet goedkoop is?

Als u alles bij elkaar optelt dan blijken de op het oog aantrekkelijk geprijsde camperreizen uiteindelijk niet zo goedkoop. De huurprijs van de camper, de verzekering, de afkoop van het eigen risico, de dure one-way fees, de kosten van de campings en de extra brandstofkosten ten opzichte van een huurauto. Dit alles maakt reizen per camper door Australië soms zelfs duurder dan een rondreis in een huurauto en met kleinschalige accommodaties. En stel dat u een meerdaagse tocht gaat maken of een van de eilanden bezoekt, dan staat uw dure camper niets te doen op de parkeerplaats.

Onze ervaring is dat het beeld van een camperreis in Australië vaak niet overeenkomt met de realiteit. Maar wilt u toch een beetje van beiden? Dan is het huren van een Camper Car voor u misschien wel een goede oplossing. Daarmee kunt u kamperen, over onverharde wegen rijden en genieten van het comfort van af en toe verblijven in een accommodatie.