Zwemmen met walvissen

Zwemmen met walvissen | TravelEssence
Locatie Sunshine Coast
Omgeving Op zee
Duur Halve dag
Groepgrootte maximaal 20 deelnemers
Maaltijd Niet inbegrepen
Moeilijkheid Niet geschikt voor kinderen onder de 8 jaar
Natuur
Adrenaline
Green
 

Is het uw droom om met walvissen te zwemmen? Deze droom kan werkelijkheid worden! Tijdens een rondreis door Australië kunt u op pad met de ervaren gidsen van Sunreef Mooloolaba. U ontdekt het onderwaterleven en de leefomgeving van het grootste zoogdier ter wereld.

Een bultrug walvis onder water tijdens het zwemmen met walvissen in Australië

De veiligheid van de walvissen

De tour start in Queensland, bij de Naturally Refreshing Sunshine Coast. Vervolgens gaat u per boot de zee op, op zoek naar de walvissen. Zodra de gids een walvis gespot heeft, blijft de boot allereerst op afstand. De gids beoordeelt de omstandigheden en als het veilig is, wordt de motor van de boot uitgezet. U mag het water in en zwemmen met de bultrug walvis.

Bij het zwemmen, snorkelen en spotten draait alles om de veiligheid en het gedrag van de walvis. Zo mag u alleen naar de walvis kijken en het zoogdier niet aanraken. Walvissen staan bekend om hun nieuwsgierigheid. Het kan daarom zo zijn dat de walvis in uw richting komt zwemmen.

Vanaf de boot van Sunreef in Australië kunt u zwemmen met walvissen

Uiteraard gaat het ook om uw veiligheid. De gidsen van Sunreef Mooloolaba zijn ervaren in het begeleiden van dit soort onderwateractiviteiten. Voordat u het water in gaat wordt u eerst van alles uitgelegd over de walvissen en de veiligheid.

De boot van Sunreef tijdens het zwemmen met walvissen in Australië

De beste tijd voor walvissen spotten

De beste tijd om de walvissen te spotten, is in de wintermaanden (juli tot en met september). Het zicht is dan vaak rond de 30 meter en de temperatuur ligt tussen de 17 en 23 graden. In deze maanden trekken de walvissen van het ene leefgebied naar het andere gebied, wat zorgt voor de mooiste momenten in het water.

Benodigdheden, zoals een wetsuit, snorkels en zwemvliezen zijn bij de tour inbegrepen. Het is wel verstandig om tijdens de tour zonnebrandcrème en een handdoek mee te nemen.