Whale Watching Sydney

Whale Watching Sydney
Locatie Sydney
Omgeving Op zee
Duur 2-4 uur
Groepgrootte meer dan 10 personen
Maaltijd Niet inbegrepen
Moeilijkheid Geschikt voor iedereen
Natuur
 

Elk jaar tussen half mei en begin december trekken duizenden walvissen, voornamelijk bultruggen, langs de kust bij Sydney. Tussen mei en augustus migreren ze vanuit hun winterkwartieren in het zuidpoolgebied naar de noordoostkust van Australië; van augustus tot december trekken ze in omgekeerde richting, vaak in gezelschap van pasgeboren jongen. Deze reusachtige dieren van dichtbij observeren is een unieke ervaring die u beslist niet wilt missen.

Whale Watching Sydney neemt u mee voor een cruise door de mooie haven van Sydney langs hoogtepunten als de Harbour Bridge, het Opera House en Watsons Bay en vervolgens naar open zee waar u de walvissen op korte afstand voorbij ziet trekken. De kans dat u geen walvissen te zien krijgt is uitzonderlijk klein; mocht het toch het geval zijn, dan ontvangt u een gratis ticket voor een volgende cruise.

De cruises met Whale Watching Sydney vertrekken vanuit Darling Harbour of Circular Quay. U kunt kiezen voor een tocht van 2 of 3 uur en sinds kort is er ook een tocht van een halve dag om u extra veel tijd te geven om dit wonder van de natuur van dichtbij te beleven. De schepen waarvan gebruik wordt gemaakt zijn bijzonder snel en wendbaar en voorzien van meerdere dekken, zodat u altijd een goed uitzicht hebt. Ervaren gidsen en zeebiologen geven tijdens de tocht uitgebreid uitleg. Maak van dichtbij kennis met de reuzen van de zee op hun jaarlijkse migratie die als uniek in de wereld wordt beschouwd.