Verken de Australische Outback op eigen gelegenheid

Verken de Australische Outback op eigen gelegenheid | TravelEssence
Locatie Alice Springs
Omgeving In de outback
Duur Meerdere dagen met overnachting
Groepgrootte Prive
Maaltijd Niet inbegrepen
Natuur
Cultuur
Adrenaline
Green
 

Outback Tour Services biedt u de mogelijkheid om de Australische Outback op eigen gelegenheid te ontdekken. De organisatie regelt een 4WD met kampeeruitrusting, waar u zelf zes dagen lang mee op pad gaat. Aan de hand van een kaart en een reisroute – opgesteld door Outback Tour Services – ontdekt u de Outback. Het is mogelijk om de route aan te passen naar uw wensen. Dit is een unieke kans om de Outback even voor uzelf te hebben.

Op de eerste dag haalt u uw 4WD op in Alice Springs, waar u wordt voorbereid op de rit. Vervolgens kan het avontuur beginnen. Zo rijdt u door de ruige Western MacDonnell Ranges en bezoekt u de waterholes, om uiteindelijk aan te komen in Glen Helen Resort om te kamperen. Dag twee staat in het teken van het landschap onderweg naar Palm Valley, een vallei met vele palmbomen en rotsformaties. Die avond kampeert u bij Bush Camp.

Verken de Australische Outback op eigen gelegenheid met Outback Tour Services

Rijd over de Mereenie Loop en bezoek Kings Canyon, Uluru en Kata Tjuta

De volgende dag rijdt u over de bekende Mereenie Loop, die dwars door de rode woestijn loopt, naar Kings Canyon, een van de hoogtepunten van deze roadtrip. Kings Canyon leent zich uitstekend voor wandelingen, waarvan de Rim Walk de bekendste is. De stevige wandeling leidt u om de diepe kloof heen en uw inspanning wordt beloond met een uitzicht op het rode landschap van de vallei.

De laatste dagen staan in het teken van het verkennen van de omgeving van Ayers Rock, wat u vanuit de plaats Yulara doet. Hier vindt u natuurlijk het symbool van de Australische outback: Uluru. U kunt een wandeling maken rondom deze gigantische rode rots, die vooral op zijn mooist is bij zonsopgang of -ondergang. Even verderop ligt Kata Tjuta, waar u ook verschillende wandelingen rondom de rotsen kunt maken. Of breng een bezoek aan het ‘Cultural Centre’, waar u meer te weten komt over de Aboriginal cultuur. Op de laatste dag brengt u de 4WD weer terug naar Alice Springs.

Verken de Australische Outback op eigen gelegenheid met Outback Tour Services