Duiken en snorkelen in Australië

Snorkelen en duiken in Australië | TravelEssence

Het is alom bekend dat u goed kunt duiken en snorkelen in Australië. Het land kent vele plekken waar u een kleurrijke onderwaterwereld ontdekt. U vindt er bekende, maar ook minder bekende locaties waar u verschillende soorten koraal, tropische vissen en zeeschildpadden kunt bewonderen.

De beste duik- en snorkellocaties van Australië

De bekendste snorkel- en duiklocatie in Australië is het Great Barrier Reef. Het grootste koraalrif ter wereld kent wel 400 soorten koraal en 1500 soorten vissen. Tijdens een dagtocht met de Reef Goddess verkent u het Great Barrier Reef met een kleine groep, ver weg van de drukte. Ervaren duikinstructeurs nemen u mee vanuit Mission Beach en laten u kennismaken met de onderwaterwereld van Australië.

Het Great Barrier Reef is niet de enige plek waar u het onderwaterleven van Australië verkent. Langs de oostkust van Australië spot u al snorkelend bultrug walvissen aan de Sunshine Coast of gaat u op zoek naar zeldzame vissen bij Manly Beach in Sydney. Minder bekend, maar zeker net zo mooi is het Ningaloo Reef aan de westkust van Australië. Hier ziet u naast koraal en vissen ook mantaroggen en de vriendelijke walvishaai.

Wel of geen ervaring nodig?

U hoeft geen ervaren duiker of snorkelaar te zijn om te duiken of snorkelen in Australië. Onder begeleiding van ervaren gidsen voelen de meeste beginners zich veilig. Gaat u liever het water niet in om het onderwaterleven van dichtbij te bekijken? Een tocht in een boot met glazen bodem is dan een goed alternatief. Hieronder vindt u een selectie van onze snorkel- en duikactiviteiten in Australië.