Naar het Great Barrier Reef met Reef Goddess

Duiken en snorkelen op de Great Barrier Reef in Australië | TravelEssence
OntvangstPumpkin
Locatie Mission Beach
Omgeving Op zee
Duur Hele dag
Maaltijd Inclusief lunch
Moeilijkheid Geschikt voor iedereen
Natuur
Adrenaline
Green
 

Een bezoek aan het Great Barrier Reef mag niet ontbreken tijdens uw reis door Australië. Het grootste koraalrif ter wereld heeft een collectie van 400 soorten koraal en 1.500 soorten vissen. De in totaal 2.900 riffen en 900 eilanden zijn uitgestrekt over een gebied van ongeveer 334.400 vierkante kilometer. Dit natuurwonder ligt aan de Noord-Oostkust van Australië en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het koraalrif biedt ook thuis aan zeldzame diersoorten, zoals de groene schildpad en de zeekoe. Bent u al overtuigd om het Great Barrier Reef in Australië te bezoeken?

Op pad met de Reef Goddess

Ga dan met de Reef Goddess mee naar het Great Barrier Reef om te duiken of te snorkelen. Tijdens de dagtocht ervaart u het Great Barrier Reef in zijn natuurlijke staat, weg van de drukte. Aan boord van de Reef Goddess zult u een gezellige en leerzame dag beleven.

Een groene schildpad die u tegenkomt als u samen met de Reef Goddes en ervaren gidsen, zoals Pumpkin, gaat  snorkelen of duiken op het Great Barrier Reef Onder water kunt u onder andere de groene schildpad tegenkomen

De dag begint aan het strand van Wongaling Beach, Mission Beach in de regio Queensland. U loopt een stuk door het water en gaat aan boord van de Island Spirit. Na tien minuten varen komt u aan bij Dunk Island, waar de Reef Goddess op u staat te wachten. Na wat instructies van de kapitein vertrekt u vanuit Brammo Bay op Dunk Island en vaart u richting het oosten van het Great Barrier Reef.

Samen met de Reef Goddes en ervaren gidsen, zoals Pumpkin, gaat u snorkelen of duiken op het Great Barrier Reef De boot en het Great Barrier Reef vanuit de lucht

Duik- en snorkellocaties

Na zo’n anderhalf uur varen komt u aan op de eerste snorkel- en duiklocatie. Een uur lang heeft u de tijd om te genieten van al het moois onder water: het kleurrijke koraal en het bijzondere onderwaterleven. Ervaren gidsen, zoals Pumpkin, zullen u door het water begeleiden.

Terug op de boot vaart u naar de tweede en laatste locatie. Hier wordt voor u een barbecue lunch verzorgd met onder andere verse garnalen, salades en fruit. Zodra de lunch op is, kunt u het water induiken om nog meer van het natuurlijke wonder te ontdekken. Aan het einde van de dag keert u terug naar Dunk Island, waar u weer opgehaald wordt door de Island Spirit.

Een barbecue luncht als u samen met de Reef Goddes en ervaren gidsen, zoals Pumpkin, gaat snorkelen of duiken op het Great Barrier Reef De crew bereidt een uitgebreide barbecue lunch op de boot