Meerdaagse Top End safari

Meerdaagse Top End safari | TravelEssence
Locatie Kakadu National Park
Omgeving In de outback
Duur Meerdere dagen met overnachting
Groepgrootte meer dan 10 personen
Maaltijd Inclusief alle maaltijden
Moeilijkheid Redelijke conditie nodig
Natuur
Cultuur
Adrenaline
Green
 

Met Wayoutback ontdekt u de wildernis van Kakadu National Park, Litchfield en Katherine Gorge. Met een 4WD rijdt u door Kakadu National Park, ziet u eeuwenoude Aboriginal rotstekeningen in Arnhemland, zwemt u in waterpoelen in Litchfield en houdt u uw ogen open voor krokodillen en ander wildlife.

Meerdaagse Top End safari met WayOutback

Natuur en wildlife

Tijdens de tour met Wayoutback brengt u een bezoek aan Litchfield National Park. Het park is de thuisbasis van verschillende watervallen met kristalheldere poelen waarin u een verfrissende duik kan nemen. Verder zijn de grote termietenheuvels en de zandstenen rotsformaties van de Lost City het bekijken waard.

Kakadu National Park

Met watervallen, rotsen, meren, rijke Aboriginal cultuur en verschillende soorten wildlife zoals krokodillen en vogels, is het geen wonder dat dit 20.000 hectare grote park op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. De Aboriginals bewonen dit Kakadu National Park al voor meer dan 50.000 jaar, waar de rotstekeningen het bewijs van zijn. Maak een tocht over de Yellow Water River, waarbij de kans groot is dat u krokodillen en ander wildlife ziet. Een gids vertelt onderweg over de flora en fauna die in dit gebied voorkomen.

Nitmiluk National Park

Ook staat het Nitmiluk National Park op het programma. Dit park is vooral bekend vanwege de Katherine Gorge die er doorheen loopt. Dit zijn dertien kloven waar water doorheen stroomt. U kunt de Katherine Gorge op verschillende manieren bezichtigingen, waaronder in een kajak.

Maak kennis met de Aboriginal cultuur

In alle tours van Wayoutback speelt de Aboriginal cultuur een centrale rol. Zeker in ‘Top End’, met haar vele rotsschilderingen, is er volop gelegenheid om met deze cultuur kennis te maken. Bekijk bijvoorbeeld een breed scala aan Aboriginal kunst in Ubirr, laat een lokale gids in Arnhemland de eeuwenoude Aboriginal kunst tot leven brengen met zijn verhalen, en maak kennis Aboriginal kunstenaar Manuel Pamkal. Enthousiast vertelt hij over opgroeien in de bush, de Aboriginal cultuur en zijn schilderijen.

Aboriginal rotsschildering tijdens meerdaagse Top End safari met WayOutback