Kustwandeling van Bondi naar Coogee

Kustwandeling van Bondi naar Coogee
Locatie Sydney
Omgeving In de stad, Bij het strand
Duur 2-4 uur
Groepgrootte Prive
Maaltijd Niet inbegrepen
Moeilijkheid Niet geschikt voor minder valide
Natuur
Green
 

De kustlijn ten zuiden van Sydney is een bijzonder mooi gebied met vergezichten, steile klippen, brede baaien en tal van stranden die populair zijn bij zonnebaders, zwemmers en surfers. Om met dat alles kennis te maken is het een goed idee om een wandeling te maken over het kustpad van Bondi naar Coogee en eventueel verder naar Maroubra.

Wandelen langs het strand

De wandeling begint in Bondi, dat met zijn populaire strand en trendy boulevard een begrip is in Sydney. Het eerste deel van de wandeling brengt u via Marks Park, een steile trap met mooi uitzicht langs MacKenzie’s Beach, een van de kleinste stranden van New South Wales en alleen bij eb bereikbaar, naar Tamarama, vanwege zijn trendy publiek ook wel “Glamarama” genoemd. In de eerste drie weken van november worden er langs deze route beeldhouwwerken tentoongesteld onder de naam Sculpture by the Sea; u wandelt dan als het ware door een uitgestrekte openluchtgalerie.

  • Kustwandeling van Bondi naar Coogee in Sydney, Australië
    Kustwandeling van Bondi naar Coogee in Sydney, Australië

Tamarama is minder druk dan Bondi en geliefd bij surfers. Het deel van Tamarama naar Bronte is maar enkele honderden meters lang, gaat over vlak terrein en is het gemakkelijkste deel van de hele route. Tussen Bronte en Clovelly hebt u vanaf de steile klippen een prachtig uitzicht op Bondi in het noorden en het Malabar Headland in het zuiden. Van Clovelly wandelt u via Gordon’s Bay, een van Sydney’s populairste duiklocaties, naar het levendige en gezellige Coogee. Hier kunt u uitrusten en weer op adem komen. De afstand Bondi-Coogee bedraagt zes kilometer en is ongeveer twee uur wandelen.

Verder naar Maroubra Beach of Malabar

Wilt u nog verder wandelen, dan kan dat, want het pad eindigt pas in Maroubra Beach en wordt nog verlengd naar Malabar via het Malabar Headland. Tussen Coogee en Maroubra passeert u Lurline Bay, waar u over vlonders door wetland loopt. U hebt onderweg een schitterend uitzicht op verschillende eilanden en als u geluk hebt, ziet u walvissen voor de kust. Voor de afstand Coogee-Maroubra moet u circa 1,5 uur uittrekken.

Het kustpad is in het algemeen goed te belopen, maar u komt onderweg wel een aantal steile trappen tegen. Op alle stranden zijn er cafés en restaurants waar u kunt uitrusten en zwemmen. Met het openbaar vervoer kunt u terug naar Sydney.