Kuranda Scenic Railway

Kuranda Scenic Railway
Locatie Atherton Tablelands
Omgeving In het bos, In de bergen, In de natuur
Duur 2-4 uur
Groepgrootte meer dan 10 personen
Maaltijd Niet inbegrepen
Moeilijkheid Geschikt voor iedereen
Cultuur
Adrenaline
Green
 

De Kuranda Scenic Railway in het noorden van de staat Queensland is echt iets voor u als u van treinreizen houdt en ook nog een beetje romantisch bent aangelegd. De reis gaat vanuit Cairns over een afstand van 34 kilometer dwars door het regenwoud naar het plaatsje Kuranda. De naam Kuranda Scenic Railway wordt gebruikt zowel voor de spoorlijn als voor de historische trein die al sinds 1936 deze verbinding onderhoudt. Volop nostalgie dus. Vanuit Cairns gaat de mooie, 90 minuten durende reis via haarspeldbochten, viaducten en tunnels naar het hooggelegen Kuranda. Onderweg passeert u de woeste Barron River Gorge en er wordt gestopt bij de al even mooie Barron Falls.

De trein

De reis, tweemaal per dag in beide richtingen, wordt gemaakt in fraai gerestaureerde, historische rijtuigen met brede ramen, zodat u niets hoeft te missen van de unieke omgeving. De Kuranda-trein maakt treinreizen in Australië tot een unieke belevenis. Er zijn diverse arrangementen, bijvoorbeeld heen met de trein en terug met de Skyrail Rainforest Cableway, een kabelbaan die gerust spectaculair genoemd mag worden. Omgekeerd kan natuurlijk ook. Stelt u extra comfort op prijs, dan kunt u op sommige reizen kiezen voor de Kuranda Scenic Railway Gold Class. U wordt dan ontvangen met een welkomstdrankje, geniet onderweg van persoonlijke service en lokale lekkernijen en bij aankomst in Kuranda kunt u een exclusief bezoek brengen aan het historische seinhuis, de zg. Signal Cabin, op het station van Kuranda.

Kuranda

In het kleine, sfeervolle Kuranda is van alles te doen. Er is een markt, er zijn verscheidene kunstgaleries, souvenirwinkels en restaurants en u vindt er een vogelpark, een vlindertuin en een koala-opvangcentrum. In de directe omgeving kan volop gewandeld worden, o.a. op de “Dreamtime Walk”, en er zijn mooie uitzichtpunten. Ook is er een door Aboriginals verzorgde show met zang en dans. Kuranda Scenic Railway, niet te missen als u Cairns bezoekt, een van de hoogtepunten van treinreizen in Australië.