Northern Territory Indigenous Tours

Northern Territory Indigenous Tours
Locatie Litchfield National Park
Omgeving In het bos, In de natuur
Duur Hele dag
Groepgrootte Maximaal 12 personen
Maaltijd Inclusief lunch
Moeilijkheid Geschikt voor iedereen
Natuur
Cultuur
Green
 

Ten zuiden van de stad Darwin in Northern Territory ligt het Litchfield National Park dat vooral bekend is vanwege enkele imposante watervallen. Maar Litchfield heeft veel meer te bieden in de vorm van schitterende landschappen, fascinerende geschiedenis en rijke Aboriginal-cultuur. Indigenous Litchfield Tour neemt u mee voor een interessante dagtocht onder leiding van een Aboriginal-gids langs tal van hoogtepunten. Onderweg krijgt u uitleg over de nauwe band tussen de Aboriginals en het land dat ze sinds mensenheugenis bewonen en dat hun de middelen levert om in dit ruige gebied te overleven. U krijgt tal van reusachtige termietenheuvels te zien en uw gids legt uit hoe deze tot stand komen en op welke manier de Aboriginals er gebruik van maken. Maak kennis met de oude Bamboo Creek-tinmijn. Tussen december en mei kan de toegangsweg naar de mijn wegens overstromingsgevaar gesloten zijn; in plaats daarvan bezoekt u dan de spectaculaire Tolmer-watervallen die dan juist op hun mooist zijn.

In de loop van de ochtend wordt gestopt in Woolaning Spring midden in het regenwoud aan de oever van een kristalheldere waterloop. Er wordt thee geserveerd en u kunt hier veilig zwemmen. Bij de lunch kunt u genieten van o.a. vers gevangen barramundi, krokodil en kangoeroe. Hierna is het tijd voor de topattracties van het park: de Wangi- en Florence-watervallen. Ook hier is er gelegenheid om te zwemmen.

De dagtocht met Indigenous Litchfield Tour duurt ca. 9 uur. Het maximumaantal deelnemers bedraagt 12. U wordt opgehaald bij uw accommodatie en er na afloop van de tour ook weer afgezet. De tocht wordt gemaakt in een comfortabel terreinvoertuig met airco.