Great Ocean Walk

Great Ocean Walk
Locatie Great Ocean Road
Omgeving Bij het strand, In het bos, In de bergen, In de natuur
Duur Meerdere dagen met overnachting
Groepgrootte 12 tot 16 personen, Eigen gelegenheid
Maaltijd Inclusief alle maaltijden
Moeilijkheid Redelijke conditie nodig
Natuur
Cultuur
Adrenaline
Green
 

Wandelen in het gebied van de Great Ocean Road

Op deze wandelingen doorkruist u het dramatische kustgebied rond de Great Ocean Road, een van ’s werelds mooiste kustwegen, tussen Apollo Bay en de rotsformatie The 12 Apostles. Op sommige plaatsen wandelt u over de hoogste kliffen van het land. Het gebied is rijk aan historie en aan dierenleven met o.a. koala’s, kangoeroes, wallabies, vogelbekdieren, zeearenden en dolfijnen.

7-Daagse groepswandeltocht onder begeleiding

Dit is een 7-daagse wandeltocht in groepsverband onder leiding van 2 gidsen. Het aantal deelnemers bedraagt 12 tot 16. U wandelt 18 tot 22 kilometer per dag, meestal op goed onderhouden paden en enkele malen op een strand. Onderweg zijn er enkele steile heuvels. Overnachting in een motel in Apollo Bay (1x), in cottages van vuurtorenwachters op Cape Otway (2x; geen 1-persoonskamers, gemeenschappelijke badkamer) en in een motel in Port Campbell (3x). De beste tijd voor deze wandeltocht is van voor- tot najaar. Inbegrepen zijn: gidsen, alle vervoer van en naar Melbourne, 6 overnachtingen, 6x ontbijt, 5x lunch, 5x diner, bezichtiging van de vuurtoren, entree voor het nationale park, lunchbox, kaarten en informatiemateriaal.

8-Daagse wandeltocht op eigen gelegenheid

Dit is een 8-daagse wandeltocht op eigen gelegenheid (6 dagen wandelen) van Apollo Bay, 3 uur ten zuidwesten van Melbourne, naar Camperdown. Het minimumaantal deelnemers is 2. U wandelt 15 tot 21 kilometer per dag over bospaden en zandstrand en door heuvelachtig terrein. De wandeling kan het hele jaar gemaakt worden. U overnacht in B&B’s, Ecolodge en motels in Apollo Bay, Cape Otway, omgeving Castle Cove, omgeving Princetown en Port Campbell. Inbegrepen zijn: 7 overnachtingen, 7x ontbijt, 5x lunch, 5x diner, entree voor de vuurtoren op Cape Otway, vervoer tijdens de tocht, bagagevervoer, entree voor het nationale park, lunchbox, kaarten en informatiemateriaal. Deze 8-daagse tocht omvat het hele kust pad. U kunt ook kiezen voor een deel (5 dagen).