Fietsen in Gippsland

Fietsen in Gippsland | Australië | TravelEssence
Locatie Gippsland
Omgeving In de natuur
Duur Meerdere dagen met overnachting
Maaltijd Inclusief ontbijt
Moeilijkheid Redelijke conditie nodig
Natuur
Cultuur
Adrenaline
Green
 

Laat de drukte van Melbourne achter u en trek de natuur in tijdens een meerdaagse fietstocht van Australian Cycling Holidays. Het traject van een oude spoorlijn in de regio Gippsland is omgetoverd tot een fietsroute. De fietsroutes leiden u door weidse landschappen, bossen en dorpjes.

Fietsen door het landschap van de staat Victoria

Het team van Australian Cycling Holidays wacht u op bij de Transport Hub, gelegen op het treinstation van Leongatha. Hier komt u aan met de V Line bus vanuit Melbourne. Voordat u aan uw tweedaagse fietsavontuur begint, wordt uw fiets afgesteld en krijgt u de fietsroutes overhandigd. U kunt kiezen uit een van de drie routes: Unwind, Complete en Grand Ridge. Voor de fietsen, accommodaties, helmen en ander materiaal wordt gezorgd.

Maak een meerdaagse fietstocht door de regio Gippsland in Victoria, Australië

Op een relaxed tempo fietsen van Leonghata naar Fish Creek

Unwind, een een tweedaagse fietstocht van 32 kilometer, brengt u van Leongatha naar Fish Creek. Deze route over een oude spoorlijn voert u door weilanden, bossen en kunstenaarsdorpjes. Geniet van het landschap en onderweg heeft u voldoende tijd voor een pauze met een hapje en drankje.

Geniet van weidse uitzichten tijdens de 72 kilometer fietstocht naar Port Welshpool

De Complete route van 72 kilometer ligt tussen Leongatha en Port Welshpool. U brengt de nacht door in Fish Creek of Foster. Tijdens deze fietstocht volgt u ook de oude spoorlijn, maar wordt u geleid naar de heuvel van Hoddle Range voor een panoramisch uitzicht op Wilsons Promontory National Park.

Maak een meerdaagse fietstocht door de regio Gippsland in Victoria, Australië

Zie zoveel mogelijk van Gippsland tijdens de Grand Ridge fietsroute

De Grand Ridge is een fietsroute tussen de 150 en 180 kilometer van Leongatha naar Port Welshpool. Ook tijdens deze tocht fietst u over het spoorlijn en naar de heuvel van Hoddle Range, maar u wijkt een aantal keren af van de hoofdroute. Voor wat meer avontuur wisselen de afdalingen en beklimmingen zich tijdens de Grand Ridge af.

Op dag twee fietst u de Grand Ridge Road waarbij u door regenwoud, langs de watervallen van Agness falls en langs de Great Divide en omliggende vallei komt. Deze fietstocht is geschikt voor gevorderde fietsers die van meer avontuur houden.