De Indian Pacific

De Indian Pacific
Locatie Sydney
Omgeving In de outback
Duur Meerdere dagen met overnachting
Maaltijd Inclusief alle maaltijden
Moeilijkheid Geschikt voor iedereen
Natuur
Cultuur
Green
 

Indian Pacific

Veruit de beroemdste en populairste trein van Australië, bijgenaamd The Great Train. Rijdt tussen Sydney aan de Stille Oceaan, de Pacific, dwars door de staten New South Wales, Victoria, South Australia en Western Australia en Perth aan de Indische Oceaan, vandaar de naam. Een reis van 57 uur en het summum van treinreizen in Australië. Hoogtepunten onderweg: de geheimzinnige Blue Mountains ten westen van Sydney, de stad Adelaide en de eindeloze Nullarbor-woestijn waar de trein over een afstand van ca. 500 kilometer in kaarsrechte lijn doorheen rijdt. Hier leert u Australië in al zijn verschillende facetten, landschappen en cultuuruitingen kennen, en dat op een uiterst relaxte manier. Vanwege de lange afstanden is het raadzaam een comfortabele accommodatie te kiezen, zodat u optimaal van de reis kunt genieten.

De trein

De Indian Pacific heeft 3 klassen varierend van Red Service waar u een zg. Daynighter Seat hebt, een ruime fauteuil met verstelbare rugleuning en voetensteun, tot Gold en Platinum Service met een eigen compartiment voor 1 of 2 personen voorzien van een eigen badkamer met douche, toilet en wastafel. In Gold en Platinum Service zijn de maaltijden bij de prijs inbegrepen. Voor de reizigers in de Platinum Service is er iets extra’s in de vorm van 2 panoramavensters aan beiden zijn van de trein waardoor u uitzicht hebt naar alle kanten. Een cabin steward zorgt dat u niets te kort komt.

Nog meer luxe biedt het Deluxe-compartiment. Dat is 2x zo groot als een 2-persoonscompartiment met een 1- en een 2-persoonsbed met zithoek met video en minibar (soft drinks). Hiervan is er slechts één in de trein, dus u moet er wel vroeg bij zijn.