De Aboriginals van Uluru, Kata Tjuta en Cave Hill

De Aboriginals van Uluru, Kata Tjuta en Cave Hill | TravelEssence
OntvangstBrett and Kathy
Locatie Uluru Ayers Rock
Omgeving In de outback, In de natuur
Duur Hele dag
Moeilijkheid Geschikt voor iedereen, Redelijke conditie nodig
Natuur
Cultuur
Adrenaline
 

In het rode centrum van Australië liggen bezienswaardigheden die zeer speciaal zijn voor de Aboriginals, zoals Uluru en Kata Tjuta. Tijdens uw rondreis kan het zomaar zijn dat u hier op een groep toeristen stuit, wat niet altijd even fijn is. Gelukkig weten onze vrienden bij Seit Outback precies hoe ze deze groepen moeten omzeilen. Daarnaast beschikken zij over een gepassioneerd team dat u graag meeneemt op een persoonlijke excursie.

Aan het hoofd van Seit Outback staan Brett en Kathy Graham. Zij organiseren al meer dan twintig jaar rondleidingen door dit gebied en zorgen dat u samen met een Aboriginal gids de meest exclusieve plekken bezoekt.

Neem een kijkje in het dagelijks leven van de Aboriginals van het Cave Hill gebied

Tijdens de Cave Hill Tour reist u naar de woestijnachtige Pitjantjatjara Lands, waar u begroet wordt door uw Anangu gids. De Anangu Aboriginals zijn de oorspronkelijke bewoners van Cave Hill. U bewondert grotschilderingen, waar het drama van het ‘Seven Sisters’ scheppingsverhaal grafisch wordt weergeven. Vervolgens klimt u naar de top van de Cave Hill. Hier geniet u van een panoramisch uitzicht over het omliggende platteland. Ook Uluru, Mount Connor en Musgrave Ranges zijn vanaf dit punt zichtbaar. Aan het eind van de middag gaat u samen met uw gids een traditionele maaltijd bereiden.

Pukulpa ngalya yanama, nganampa ngurakutu… Welkom in ons land

U kunt ook kiezen voor een kleine roadtrip naar het Aboriginal gebied ten zuiden van Uluru. Onderweg vertelt uw gids alles over het traditionele leven van de Aboriginals. Hij neemt u mee naar de plek waar de oorspronkelijke poorten van het Uluru Kata Tjuta National Park stonden, u ziet de traditionele waterpoelen en ervaart het land vanuit het perspectief van de Aboriginals. Aan het eind van de dag kunt u vanaf een verlaten zandduin de zon zien zakken achter Uluru en Kata Tjuta.