Dagtocht in Daintree National Park

Dagtocht in Daintree National Park
Locatie Port Douglas & Daintree
Omgeving Bij het strand, In het bos, In de bergen, In de natuur
Duur Hele dag
Groepgrootte 5 tot 10 personen
Maaltijd Inclusief lunch
Moeilijkheid Niet geschikt voor minder valide
Natuur
Cultuur
Adrenaline
Green
 

Ontdek Daintree National Park in Tropical North Queensland en leer het gebied kennen door de ogen van de mensen die er duizenden jaren hebben gewoond. Tijdens deze Daintree Dreaming dagtocht wordt u ingewijd in de tradities en levenswijze van de lokale Aboriginals en leert u meer over de flora en fauna van het gebied.

Maak kennis met de Kuku Yalanji Aboriginals

Met Adventure North Australia reist u eerst naar Cooya Beach ten noorden van Port Douglas. Tijdens deze excursie komt u meer te weten over de cultuur en geschiedenis van de Kuku Yalanji Aboriginals. U leert hoe u een speer hanteert en hoe u vis, krabben en mosselen kunt opsporen. Daarnaast krijgt u uitleg over eetbare en medicinale planten.

Op zoek naar vis, krabben en mosselen op Cooya Beach

Op pad in Mossman Gorge

Vervolgens bezoekt u Mossman Gorge, een vallei in het Daintree National Park. Hier wordt u verwelkomd met een traditionele rookceremonie. Dit is een eeuwenoud gebruik onder de Aboriginals waarbij inheemse planten in brand worden gestoken om rook te creëren die een helende werking zou hebben en slechte geesten kan afweren. Ook hoort u eeuwenoude verhalen die van generatie op generatie worden doorgegeven. Zo leert u onder andere over de Dreamtime.

Wandelen in Mossman Gorge

Na de lunch maakt u een wandeling door het regenwoud met uw gids, u komt langs watervallen, spot verschillende dieren en bijzondere planten waarover uw gids meer zal vertellen. Ook heeft u de mogelijkheid om u op te frissen in het water van Mossman Gorge.