3-daags kajakavontuur op Katherine River

3-daags kajakavontuur op Katherine River | Australië | TravelEssence
Locatie Katherine
Omgeving In de natuur
Duur Meerdere dagen met overnachting
Groepgrootte 5 tot 10 personen
Maaltijd Inclusief alle maaltijden
Moeilijkheid Redelijke conditie nodig, Niet geschikt voor kinderen onder de 8 jaar, Redelijke zwemconditie nodig
Natuur
Adrenaline
Green
 

Bent u klaar voor avontuur in het noorden van Australië? Ga dan drie dagen lang met een gids van Gecko Canoeing op kajakavontuur over de Katherine River. U verlaat het drukke Nitmiluk National Park en trekt de wildernis in. Door de ruige natuur peddelt u langs de thuisbasis van krokodillen, slangen, vogels en spinnen. Het avontuur wordt afgewisseld met genieten, want de gids tovert de lekkerste gerechten uit zijn mobiele keuken en rondom het kampvuur bewondert u de magische sterrenhemel.

Ga op kajakavontuur in Australië

Drie dagen lang is uw vervoersmiddel een kajak, waarmee u per dag ongeveer vijftien kilometer peddelt door het natuurgebied Katherine. Op de eerste dag laat u de bewoonde wereld achter u en wordt u met een 4WD naar de oever van de Katherine River gebracht. Hier gaat u het water op en onderweg stopt u regelmatig om te lunchen, zwemmen en wildlife te spotten. Met wilde dieren als krokodillen, stieren en slangen kunt u zich vast wel voorstellen dat u voorafgaand aan het kajakken uitgebreide instructies krijgt, want veiligheid staat voorop. Zo mag u alleen in overleg met uw gids gaan zwemmen op plekken waar de bodem nog te zien is. Daarentegen kunt u wel gewoon het water uit de rivier drinken. Uw lokale gids weet dan ook alles over de flora en fauna in dit gebied. Hij waarschuwt u hier niet alleen voor, maar hij vertelt u er ook graag over.

TravelEssence avontuur in Australië: kajakken op Katherine River met Gecko Canoeing. Gids kijkt of er geen krokodil in het water zit.

Slaap in een ‘Aussie swag’ onder de sterren

Aan het einde van de middag legt u de kajak aan wal en kan het kamperen op de zandbank van de Katherine River beginnen. Het kampvuur wordt aangestoken en uw gids bereidt het diner, terwijl u een goed boek leest of simpelweg van de omgeving geniet. Zodra het donker wordt en u nog rondom het kampvuur zit, ziet u de ontelbare sterren aan de hemel en bewondert u met het blote oog de melkweg.

TravelEssence avontuur in Australië: kajakken op Katherine River met Gecko Canoeing. De sterrenhemel, met de melkweg, tijdens het diner rondom het kampvuur.

U overnacht in een swag onder diezelfde sterrenhemel. Een swag is een slaapzak met een matras en een canvas beschermhoes. Deze swag legt u minimaal dertig meter van de waterkant om te voorkomen dat er krokodillen komen koekeloeren terwijl u slaapt. De volgende ochtend wordt u gewekt door het gezang van de vogels. Na een ontbijt en vroege ochtendzwem stapt u weer de kajak in voor een nieuwe dag op het water.

TravelEssence avontuur in Australië: kajakken op Katherine River met Gecko Canoeing. Tijdens de tour slaapt u in een swag op 30 meter van het water.

Ontdek het ongerepte natuurgebied Katherine

Katherine is een tropische savanne in de Northern Territory van Australië, op 320 kilometer ten zuiden van Darwin en aan de rand van Nitmiluk National Park. Dit natuurgebied staat, met een oppervlakte van 336.674 vierkante kilometer, bekend om de ruige landschappen met oranjekleurige rotsformaties, tropische bossen en watervallen. Katherine heeft de bijnaam de ‘Big River Country’, want deze ongerepte regio telt vijf grote rivieren. Tijdens uw driedaagse kajakavontuur peddelt u over de Katherine River, die met een lengte van 328 kilometer door de verschillende landschappen kronkelt.

TravelEssence avontuur in Australië: kajakken op Katherine River met Gecko Canoeing. Genieten van de omgeving terwijl de gids voor u kookt.