Glasshouse Mountains Eco-lodge

Glasshouse Mountains Eco-lodge
OntvangstTerry & Jenny
Locatie Glasshouse Mountains
Ligging In de bergen
Uitzicht Bergzicht
Sfeer Landelijk, Historisch
Faciliteiten Kitchenette
 
Duurzaamheid

Bij Glasshouse Mountains Eco-Lodge brengt u de nacht door in een Victoriaans treinwagon, houten kerk of ruime bungalow. Al deze accommodaties zijn met de hand gebouwd door de host Terry Darke, die de lodge samen runt met zijn vrouw Jenny.

De lodge ligt in het hart van Glasshouse Mountains, vlak bij Steve Irwin’s Australia Zoo, waar het landschap wordt gekenmerkt door 25 miljoen jaar oude vulkanische pluggen. Een vulkanische plug (ook vulkanische prop genoemd) ontstaat wanneer lava stolt in de pijp van een actieve vulkaan en het omliggende gesteente door erosie verdwijnt. Er kronkelen diverse wandelroutes door Glasshouse Mountains National Park en in de omgeving leven veel inheemse vogelsoorten die u onderweg kunt tegenkomen.

Slapen in een historische kerk

Slapen in een historische kerk

Bij de Eco-Lodge staat een historische houten kerk van 125 jaar oud, die oorspronkelijk in Queensland stond. Terry heeft de kerk volledig gerenoveerd, waarbij de originele houten vloeren en muren zijn behouden. Zodra u binnenstapt, staat u in een grote woonruimte met een loungehoek, bibliotheek en spelletjestafel. Vanuit de kerk heeft u uitzicht op Mt. Tibrogargan.

Een treinwagon voor uzelf

De Victorian Train Carriage, een van de twee treinwagons van de Eco-Lodge, is gebouwd tussen 1882 en 1886 en ook door Terry opgeknapt. De wagon heeft een comfortabel tweepersoonsbed, een veranda met uitzicht op de boomgaard en een kleine keuken, voorzien van alle benodigde apparatuur. Lange mensen dienen op te letten zodra ze de wagon binnenstappen: de originele deuren zijn maar 1,75 meter hoog!

De Queenslander Train Carriage is zestig jaar oud en de tweede historische treinwagon van de accommodatie, die Terry in maar liefst 1200 uur heeft gerestaureerd. De wagon staat tegenover de boomgaard en is voorzien van een kleine keuken, woonkamer en veranda met eethoek.

Naast deze bijzondere accommodaties, kunt u bij Glasshouse Mountains Ecolodge ook verblijven in een van de reguliere gastenkamers.