Curringa Farm

Curringa Farm | Schapenboerderij op Tasmanië | TravelEssence
Locatie Hamilton
Ligging In landelijk gebied, Op een boerderij
Uitzicht Vrij uitzicht
Sfeer Gezellig, Landelijk, Natuur
Faciliteiten Kitchenette, BBQ, Volledige keuken
Overige Internet/WIFI beschikbaar, Inclusief bedlinnen en handoeken, Inclusief schoonmaak
 
Duurzaamheid
PrijsindicatieVanaf € 170,-

Welkom op de boerderij van Tim en Jane! De boerderij draagt de naam Curringa Farm en is een schapenboerderij op het Australische eiland Tasmanië. Tijdens een verblijf in een van de negen cottages kunt u ervaren hoe het is om op een boerderij te leven terwijl u omgeven bent door 300 hectare land waar de schapen grazen.

Cottages op de duurzame boerderij

Bij de dagelijkse gang van zaken op de boerderij wordt rekening gehouden met de ecologische aspecten. Tim en Jane hebben zelfs verschillende awards gewonnen voor de duurzame manier van het onderhouden van de boerderij. Onderdeel van de boerderij op Tasmanië zijn de negen cottages. Wij zetten de soorten cottages even voor u op een rijtje:

  • The Curringa Farm House is het huis waar eigenaar Tim opgroeide. Het huis is met vier slaapkamers de grootste cottage.
  • The Original Cottage is gelegen aan de oever van Lake Meadowbank. De cottage is geschikt voor vijf personen met een woonkamer en een veranda met uitzicht op de bergen en het meer.
  • Deluxe Cottage met twee slaapkamers, een keuken en een veranda met barbecue.
  • Studio Cottage met een kitchenette en een veranda met een barbecue.

Maak kennis met uw hosts Tim en Jane

Tim en Jane zijn de zesde generatie die leven op de schapenboerderij in Hamilton op Tasmanië. Jane houdt van koken en haar specialiteit is de Royal Danish Sweetheart Cake, dus het proeven waard als u bij Curringa Farm verblijft. Jane houdt zich vooral bezig met de gasten en de cottages. Tim daarentegen is vooral druk met de schapen, het land en het geven van de tour op de boerderij.

Tijdens deze Farm Tour krijgt u een nog beter idee bij het boerenleven op Tasmanië en zult u beter begrijpen hoe de productie van wol werkt. Zo kunt u zien hoe de schapen geschoren worden, hoe de honden op de boerderij werken en hoe de seizoensgebonden oogst groeit op het land. Een wandeling door de bossen en het drinken van een kopje thee met een verse huisgemaakte scone zijn ook onderdeel van de Farm Tour.

De locatie van de boerderij op Tasmanië

Curringa Farm ligt op ongeveer een uur rijden van Hobart, de hoofdstad van Tasmanië. De boerderij is een goede uitvalsbasis om het midden en het zuiden van Tasmanië te ontdekken. Zo kunt u in Lake Meadowbank forel vissen en vindt u Mount Field National Park op korte rijafstand. In dit nationale park kunt u de watervallen Russell Falls bezoeken.