Cicada Lodge

Cicada Lodge
Locatie Katherine
Ligging In de bergen
Uitzicht Uitzicht over het bos
Sfeer Ontspannen, Natuur, Kunst
Faciliteiten Restaurant, Zwembad, Bar, Gastenlounge
Overige Internet/WIFI beschikbaar
 
Duurzaamheid

De Cicada Lodge in het Nitmiluk (Katherine) National Park in het noorden van Australië is een luxe lodge, geopend in 2013, die wordt gerund door het Jawoyn-volk, de oorspronkelijke bewoners van deze streek. Hier beleeft u op een unieke manier de natuur en de cultuur van de Australische wildernis en zijn bewoners. De Jawoyn zijn eigenaar van het Nitmiluk National Park; zij nodigen u uit om een bezoek te brengen aan hun gebied, dat tot de oudste en meest spectaculaire van Australië behoort. De lodge, resultaat van een samenwerkingsverband tussen de Jawoyn en de IBA (Indigenous Business Australia), ligt hoog boven de Katherine River te midden van een rijke natuurlijke vegetatie.

U kunt het gebied op allerlei manieren verkennen, bijvoorbeeld door per helikopter een van de meest afgelegen delen te bezoeken waar u de unieke oernatuur van dichtbij ervaart en kunt zwemmen aan de voet van een kristalheldere waterval. Ook kunt u de Nitmiluk Gorge per kano verkennen, onder leiding van Jawoyn-gidsen eeuwenoude rotstekeningen bekijken of vanuit de lucht de dierenwereld in het Kakadu National Park en het zuidelijk deel van Arnhemland observeren. Bewonder het traditionele vlechtwerk van de Jawoyn-vrouwen en de schilderkunst van lokale artiesten, leer de kunst van het speerwerpen en hoe je een boemerang kunt maken.

De Cicada Lodge heeft 18 gastenkamers, restaurant, bar, gastenlounge, zwembad en excursiebalie. Alle kamers hebben airco, een eigen badkamer en balkon met uitzicht op het landschap boven de Gorge, koelkast en minibar, tv met satellietkanalen en gratis films, thee- en koffiezetfaciliteiten, gratis Wi-Fi en werk van lokale kunstenaars. In het restaurant kunt u genieten van het beste dat de Australische keuken te bieden heeft inclusief gerechten die typerend zijn voor deze streek.

De Cicada Lodge ligt 300 kilometer ten zuiden van Darwin en 32 kilometer ten noorden van de plaats Katherine in het Nitmiluk National Park met daarin de Nitmiluk Gorge, een stelsel van diepe canyons die in de loop van eeuwen zijn uitgesleten door de Katherine River.