Places- AUS - Denmark
Aus  family length header
aus dolphins
au- discover national parks-fraser island beach
Unieke, kleinschalige reizen

Reis naar Australië wanneer u het beste uitkomt

Met wie reist u?

Selecteer wat het beste past bij uw behoeften Reset

Wilt u luieren op het strand en snorkelen in een helderblauwe zee of wilt u de Outback verkennen en een stedentrip maken naar Sydney of Melbourne? Misschien wilt u dit wel allemaal. Wij hebben onze favoriete regio’s op een rij gezet. Zo kunt u zich alvast oriënteren op de beste reistijd per regio.

Reis door Australië wanneer het u het beste uitkomt

Wat geweldig is aan een land als Australië, is dat u tijdens uw reis verschillende klimaten kunt ervaren. Van het gezellige winterweer op Tasmanië tot de warmte van het tropische noorden.

We raden aan om naar Australië te reizen wanneer het u het beste uitkomt en tijdens het seizoen dat het beste bij uw voorkeuren past. Het is namelijk het hele jaar door mogelijk om allerlei routes te rijden.

Terug naar Australië met uw partner

Vijf van onze favoriete regio's voor een reis met uw partner

North Queensland

North Queensland huisvest onder andere het Great Barrier Reef en het Daintree regenwoud. Dit tropische paradijs is het best te bezoeken tussen de maanden mei en oktober. In deze periode kunt u temperaturen ervaren tussen de 20°C en 30°C. Het zeewater is lekker warm en de zon staat hoog aan de hemel.

"De beste tijd om het noordelijke deel van Oost-Australië te bezoeken is tussen mei en oktober. Het is de perfecte tijd om van het Australische strand leven te genieten."

Sylvia, Reisspecialist
Simply relax in the Tropical North
Geniet van de tropische sfeer van North Queensland
Ontdek het iconische Great Barrier Reef

Brisbane en omstreken

Brisbane is een moderne stad, waar u het hele jaar op vakantie kunt. U vindt er trendy terrasjes, winkels en groene parken. Nabij Brisbane liggen de Glasshouse Mountains, Tamborine Mountain en Noosa. Natuurliefhebbers kunnen hier mooie avonturen beleven. In juni schommelt de temperatuur tussen de 12- en 21°C. Januari kent een maximumtemperatuur van 30°C.

Ontdek Brisbane met de fiets
De Glasshouse Mountains liggen ongeveer op een uur rijden vanaf Brisbane

Melbourne & Adelaide

Houdt u van milde temperaturen, mooie kustwegen, eilanden, wijngaarden en het spotten van wilde dieren? Reis dan tussen de maanden april en oktober van Melbourne naar Adelaide. Onderweg treft u talloze nationale parken. De rij afstanden zijn relatief kort. Om de twee à vier uur kunt u stoppen voor een overnachting bij accommodaties die pal aan het strand liggen.

"Dichtbij Melbourne vindt u de meest bijzondere wildlife in Wilsons Promontory National Park."

Bart, Reisspecialist
Bezoek de afwisselende wijken van Melbourne
Bekijk de unieke musea en kunst galleries van Australië

Ten zuiden van Perth

In de zuidwestelijke hoek van West-Australië vindt u een glooiend kust landschap, vol wijngaarden, surfstranden en torenhoge bossen. Deze regio kunt u het best bezoeken tussen de maanden oktober en april. Er heerst een mediterraan klimaat, met droge zomers en milde winters, en er komen maar weinig toeristen. Dat terwijl er zoveel te doen is!

Ga mee in de ontspannen sfeer van Perth
Ontdek de unieke 'wildflowers' van Australië

De Kimberley

Bent u een avontuurlijk stel? De Kimberley-regio, in de noordwestelijke hoek van Australië, is een ruig natuurgebied met brede rivieren en oeroude rotsformaties. In de maand mei, zo vlak na het regenseizoen, staat de hele regio in bloei en kunt u er prachtige watervallen bezichtigen. Met een 4WD kunt op avontuurlijke manier de regio verkennen.

Ga ook eens 'off the beaten track' in de Kimberleys

Eindeloze mogelijkheden

Natuurlijk zijn er nog veel meer mogelijkheden. Reis bijvoorbeeld in de winter naar Tasmanië, wanneer het landschap op zijn mooist is. We gaan graag met u om de tafel zitten om alle mogelijkheden met u te bespreken.

Voorbeeldreizen voor een reis samen met uw partner

Geniet van de Australische cultuur en landschappen

3 weken van Melbourne naar Sydney

Bezoek twee wereldsteden en vergaap u aan de natuurlijke schoonheid van de zuidoostkust van Australië. Langs deze… lees meer

Een roadtrip langs de oostkust van Australië

4 weken van Sydney naar Noosa

Ontdek de natuurlijke schatten van de Australische oostkust, zoals de Blue Mountains, Hunter Valley en Port… lees meer

Handige weetjes

Ontdek meer over reizen met uw partner

Kom een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt!

Neem contact met ons op voor de beste tips en adviezen, of bezoek een van onze gratis online presentaties. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.