4-weekse actieve reis langs de Australische oostkust

4-weekse actieve reis langs de Australische oostkust | TravelEssence

Reis langs de bekende en onbekende hoogtepunten van Brisbane naar Port Douglas

De stranden en krokodillen van Mission Beach, een snorkeltocht naar het Great Barrier Reef, een vlucht met een watervliegtuig boven de Whitsunday eilanden en de regenwouden in het binnenland van Cairns. Het zijn de bekendere hoogtepunten tijdens een reis door Australië langs de oostkust, die u zeker niet mag missen. Maar wij laten u ook graag de nog onontdekte plekken zien, zoals de Glasshouse Mountains, Noosa en Seventeen Seventy.

De reis begint in Brisbane, waar u tijdens een fietstour de stad door de ogen van de locals ziet. Bij Glasshouse Mountains ervaart u dat een accommodatie veel meer is dan een plek om te slapen. Het is een bijzondere ervaring en zeker als u door de locals wordt ontvangen aan de voet van Mount Crookneck, een van de mooiste bergen van dit gebied. Na het zwemmen met walvissen bij de Sunshine Coast reist u naar de parel van deze kustlijn: Noosa, ook wel de favoriete vakantiebestemming van de mensen uit Brisbane. Natuurliefhebbers halen hier hun hart op tijdens een 4WD tour over de stranden en door de regenwouden van Great Sandy National Park. Seventeen Seventy is eigenlijk al heel lang geleden ontdekt. Namelijk in 1770 door niemand minder dan James Cook. Het gebied kent vier nationale parken. Terwijl u tijdens het verblijf in uw eigen vakantiehuis toch het idee heeft dat het er vijf zijn. Met bossen, ongerepte privé stranden en wilde kangoeroes lijkt de omgeving van het vakantiehuis net een nationaal park.

Samen te stellen naar uw wensen

De reis geldt als een voorbeeld en wordt aangepast naar uw individuele wensen. Bijvoorbeeld met meer of minder personen, andere accommodaties en activiteiten, extra locaties of een andere reisperiode. Wij raden u wel aan het tropische noorden van Australië te vermijden van december tot en met maart. In deze periode is hier het regenseizoen, wat hevige stormen en cyclonen met zich meebrengt.

Noosa East Coast Australia 12074 12646

Travel route

Bij aankomst in Brisbane haalt u op het vliegveld uw huurauto op. De rondreis door Australië maakt u namelijk in een Intermediate Car. Vervolgens reist u naar de Glasshouse Mountains, Sunshine Coast, Noosa en Hervey Bay. De reistijd tussen deze locaties bedraagt tussen de één uur en drie uur rijden. Met dit rustige reistempo geniet u van uw vakantie, blijven de rijdagen leuk en komt u uitgerust aan op de bestemmingen. Vanuit Hervey Bay vertrekt u voor een tweedaagse tour naar Fraser Island. Bij terugkomst in Hervey Bay verblijft u hier eerst nog een nacht voor u verder reist naar Seventeen Seventy. De volgende bestemmingen zijn Rockhampton, Airlie Beach, Mission Beach, Atherton Tablelands en Port Douglas. Tussen deze locaties ligt de reistijd tussen de twee uur en zes uur rijden. Van Port Douglas rijdt u naar Cairns. Hier levert u uw huurauto in en stapt u in het vliegtuig terug naar huis.

Bij uw reissom inbegrepen:

 • Internationale vlucht in Economy Class
 • Binnenlandse vlucht in Economy Class
 • 13 nachten in accommodaties in de steden
 • 2 tot 4 nachten per locatie
 • Stadstour door Melbourne
 • Wijntour naar Mornington Peninsula
 • 3-daagse tour over de Great Ocean Road
 • Wijntour naar McLaren Vale
 • 3-daagse tour door de Outback van Flinders Ranges
 • 3-daagse tour door de natuur van Kangaroo Island
 • Harbour Bridge beklimmen in Sydney
 • Dagtour naar de Blue Mountains
 • Tijdens uw reis worden uw vluchten en gereden kilometers volledig CO2 gecompenseerd

Prijs vanaf € 6240,- p.p.
Afhankelijk van de vertrekdatum en beschikbaarheid.

Informatie aanvragen

Wij voorzien u graag van meer informatie en de verschillende reismogelijkheden in Australië en/of Nieuw Zeeland. Als u hieronder uw contactgegevens invult nemen wij dezelfde of de eerstvolgende werkdag contact met u op.

U kunt ons ook e-mailen of bellen op +31 30 272 5335

Ik ontvang graag meer informatie

Uw gegevens
Bestemming
Wanneer wilt u vertrekken?
Gezelschap
+
+
Opmerkingen

Bekijk ook