Wiggert, Petra, Berna & Enny

Wiggert, Petra, Berna & Enny

We zijn weer een paar dagen thuis en hebben met ons gezin een fantastische reis gehad!

De Kimberley Tour was een absoluut hoogtepunt, mede door het kleine groepje van 10 personen. De tour was naast de indrukwekkende landschappen, campingsites en wildlife, mede zo’n succes door de samenstelling van de groep, 4 aussies, 2 germans, ons gezin en een uitstekende gids. We hebben samen 10 dagen hikes gemaakt, hout gezocht, kampvuren gemaakt, maar vooral ook ontzettend veel gelachen en plezier gemaakt.

Petra verstuikte haar voet op dag 3 en deze was behoorlijk dik en blauw, maar zowel gids Tommy als “sister” Clare hebben haar prima verzorgd. Ze heeft wel een aantal wandelingen moeten missen, maar ter compensatie heb ik haar een helikoptervlucht boven de Bungle Bungle aangeboden, zodat zij ook een goede indruk van het magnifieke landschap heeft gekregen.

De gehuurde auto’s waren uitstekend, de trip naar Kakadu NP was onvergetelijk. We zijn een dag het park in geweest en hadden bij Iburr en fabelachtig uitzicht over Arnhemland. De Wetland en de Sunset safari waren prima. Alle accommodaties waren uitstekend. Je hebt niets teveel gezegd over het family house in Port Douglas. We kwamen er alleen om 21.00 uur 's avonds aan, omdat de vlucht was gewijzigd. We konden het in het donker moeilijk vinden. Uiteindelijk stonden we in het huis, maar er was niemand en er lag geen briefje, waardoor we weer vertrokken. Ik heb even later de contactpersoon gebeld en alles kwam natuurlijk goed.
Ik heb met mijn oudste dochter gedoken bij the Great Barrier Rif. Prachtig, maar wel erg duur. ($650 AD). Het ligt ook 70 km uit de kust en ach je wilt het toch zien.

De periode bij Rose Gums was ook bijzonder. Prachtige autotochten gemaakt, met diverse soorten wallabies, kangaroos, vogelbekdieren, vogels en ga zomaar door. Tijdens een van de wandelingen door het regenwoud kreeg ik een bloedzuiger in mijn oog en dus moest ik naar een medische post. Ik had er hem zelf met veel warm/zout water al uit gekregen, maar het is een mooi verhaal voor het thuisfront.

In Mission Beach was de Kajak Tour ook weer heel leuk. De kinderen genoten ook enorm doordat ook het groepje met een aantal leeftijdsgenoten weer heel gezellig was.
Het wordt eentonig, want Magnetic Island krijgt ook een 10. Twee volle dagen is precies genoeg. Diverse koala’s in de bossen gezien, prachtige parkieten en weer een fantastisch huis Ascot Cottage. De zeiltocht met de Solway Lass was een topper. We kwamen er nota bene twee bekende Nederlandse gezinnen tegen met kinderen in dezelfde leeftijd als Berna en Enny. Weer een heel leuk reisgezelschap. De whitsunday island zijn prachtig. Ik vond het boekingskantoor in Arlie Beach slechte informatie geven over duiken en snorkelen, waardoor ik zonder dat dit nodig was snorkelsets ben gaan huren en bijna mijn duikbrevetten had thuisgelaten. Duiken zou opeens niet mogelijk zijn, maar omdat een ander gezin dit niet accepteerde werd er alsnog een boot voor duiken gecharterd. Veel reisgenoten gaven dit kantoor een dikke onvoldoende.

Daarna naar Brisbane. We hebben hier 's avonds gegeten bij Clare, die we bij de Kimberley tour hadden leren kennen. Ook 2 andere reisgenoten van de trip waren bij het diner, waardoor we weer lekker konden bijpraten en foto’s uitwisselen. De volgende dag zouden we morgen naar Bali vliegen, maar dat werd hem niet. Door een vulkaanuitbarsting op Java en een aswolk was vliegverkeer pas donderdagavond mogelijk. Ik heb de reis dus aan moeten passen. Een dag minder Bali en 3 dagen minder Lombok. We hebben ons uiteindelijk in Brisbane prima vermaakt. Clare heeft ons nog een keer uitgenodigd voor een diner en we hebben met haar gezellig een uitzichtpunt bezocht en in Chinatown gegeten.
We hebben de EKKA bezocht, een jaarlijkse landbouwbeurs, met geweldige shows.

Het deel in Indonesië was verder ook helemaal super, dus al met al een fantastische reis.

Nu eerst sparen en wellicht over een paar jaar samen met Petra en TravelEssence naar Nieuw-Zeeland. Jullie manier van aanpak, de accommodaties, de reiskeuze, kortom alles is ons uitstekend bevallen. Chapeau.

Hartelijke groeten,
Wiggert, Petra, Berna en Enny