Ruth & Rens

Reiservaring Australië | Ruth & Rens | TravelEssence

Na twaalf jaar wilden wij weer richting Australië. Nu niet de oostkust maar naar het zuiden en mogelijk Tasmanië. Om dit ook te kunnen combineren met een bezoek aan familie (zwager in Noosa en nicht in Sydney) besloten wij TravelEssence in te schakelen. Dit werd een groot succes!!

Met Michiel en ons wensenpakket kwamen we tot een prachtige gecombineerde reis. Van Adelaide (een dagje bijkomen van de vlucht) naar Flinders Range. Drie dagen in een heerlijke ecovilla, een geweldige natuur, met een gids op pad in een 4WD door droge rivierbeddingen en een geweldige zonsondergang bovenop een berg na een indrukwekkende tocht. Een heerlijk begin! Dan terug richting Adelaide Hills, de wijnvelden, waar we te gast zijn bij Bill en Anette op hun schapenboerderij. Een persoonlijk contact met een bijzondere indruk van het leven daar.

 • Zonsondergang in Flinders Range in Australië
  Zonsondergang in Flinders Range in Australië
 • Moeder en dochter in Flinders Range
  Moeder en dochter in Flinders Range

We zakken verder af naar het zuiden, richting de Great Ocean Road. Twee dagen in Port Fairy en twee dagen in Apollo Bay. Twee enige badplaatsen. Een mengeling van ouderwets Engels en modern Australisch. Heerlijk! In Apollo Bay huren we voor een paar euro golfclubs en spelen we aan de voet van de oceaan een rondje Golf. Onze locaties zijn TOP!

 • De 12 Apostles bij de Great Ocean Road
  De 12 Apostles bij de Great Ocean Road
 • De accommodatie Beacon Point in Apollo Bay
  De accommodatie Beacon Point in Apollo Bay
 • Golfen in Apollo Bay
  Golfen in Apollo Bay

Dan door naar Melbourne waar we vanuit een modern, hip en comfortabel hotel, te voet, zo in het hartje van de stad zijn. Via TravelEssence beleven we een geweldige dag met 'Melbourne by Bike'. Dé manier om de stad te verkennen. Echt een aanrader! Van Melbourne vliegen we naar Devonport om daar met de auto naar Cradle Mountains te rijden. Het is grijs en bewolkt en regent. Het mag de pret niet drukken. Wallabies aan ons raam en zelf wombats snuffelen rond. We maken een tocht met gids en een prachtige wandeling van drie uur door de bergen.

Dan naar het oosten van Tasmanië. Freychinet Peninsula. Een en al National Park. Wat een schoonheid en wat een TOPlocatie. Nu in een eco retreat. Drie nachten boven op een heuvel met uitzicht vanuit ons bed op de oceaan en aan de andere kant Wineglass Bay.

TravelEssence Reiservaring van Ruth en Rens in Australië De eco retreat bij Freychinet Peninsula
TravelEssence Reiservaring van Ruth en Rens in Australië

Omdat we maar zeven dagen hebben in Tasmanië reizen we door naar Hobart. Daar treffen we net the Wooden Boat Festival en zoeken we in de haven de zeilboot 'de Oranje" van onze koning en koningin op, die meegedaan heeft aan één van de wedstrijden. We boeken een tochtje naar het museum, Mona, wat een belevenis op zich is en logeren 's avonds in een bed & breakfast op dertig kilometer ten zuiden van Hobart om de volgende dag een spectaculaire trip te maken naar Bruny Island. Met een bus op de boot naar het eiland. Enig! Leuke mensen en geweldige gids. Dan op een grote rubberen boot, waar we met 40 mensen in rode regencapes en met drie motoren van 250 PK de zee op varen. Zeeleeuwen, dolfijnen en rakelings tussen rotsen door. Op het D'entrecasteaux en the Tasman Sea.

Van Hobart vliegen we naar Sydney. De prettige relatie en organisatie van TravelEssence maakte deze trip tot een onvergetelijke reis met als grote plus de geweldige locaties!!