Rob & Linda

Rob & Linda

De reis was voor ons een buitengewone en bijzondere belevenis. Ook al weet je wat je gaat doen en heb je bepaalde verwachtingen. Hoe het echt allemaal is en gaat en de mensen die we hebben ontmoet, maken het tot een schitterende herinnering waar we nog heel lang op kunnen teren. Tevreden over al het moois en bijzondere dat we gezien en beleefd hebben.

Toen Hendrik-Jan vorig jaar bij ons thuis was en gehoord had wat onze wensen waren, heeft hij een voorstel gedaan van plekken om te bezoeken en wat juist wel te doen en wat niet in deze vier weken. We zijn erg blij met de keuzes die gemaakt zijn! Als we nu de kaart van Australië bekijken en we lezen over Australië of we spreken mensen die er ook geweest zijn, dan realiseren we ons dat we geen andere keuzes hadden willen maken. Dat we gezien hebben van dit land wat wij mooi en interessant vinden.

De reis heen met de dagkamer in Hong Kong was erg fijn. Daardoor kwamen we niet zo vermoeid aan in Sydney en was er de gelegenheid om Hong Kong kort te bezoeken. We zouden er niet willen wonen, maar de stad is een gebeurtenis op zich om even te ervaren (Tip).

Wat een prachtige stad is Sydney. Prima idee van Hendrik-Jan om alleen Sydney te bekijken als je vier weken gaat en niet de aandacht in die tijd over meer steden te verdelen. We vonden Sydney zo mooi, dat andere steden vast tegengevallen zouden zijn. De Bonza Bike Tour door de stad was geweldig. Een aanrader voor iedereen die de stad bezoekt.

We hebben walvissen gezien, al was de kapitein wel wat ongeduldig. De boten die langer op dezelfde plek bleven hadden meer succes.

Dan het Opera House. We hadden thuis kaartjes gekocht voor een voorstelling. Dit is misschien een tip voor anderen. Prachtig om de Ferry vanaf Darling Harbour naar het Opera House te nemen, dan krijg je een prachtig uitzicht, als je onder de Harbour Bridge doorvaart, op het verlichte Opera House en de skyline van Sydney. Het hotel zo vlak bij Darling Harbour is ook een aanrader.

Vervolgens de tour met Wayoutback vanuit Alice Springs. De eerste nacht wel even slikken voor ons als 'niet kampeerders', slapen in een tent met alleen twee bedden en je zaklamp als verlichting, maar dit ging iedere nacht beter en het slapen in de swag was het fijnst, lekker in de frisse buitenlucht. We hebben genoten van de tour! Annabelle Lewis, onze gids was super. Haar verhalen met haar achtergrondkennis die ze vertelde, gaf een extra dimensie aan de tour. Plus de manier waarop ze overal voor zorgde, prima! We zaten in een leuke en gezellige groep en vonden allemaal dat we het erg getroffen hadden met Annabelle. De Outback heeft grote indruk op ons gemaakt, Uluru, Kata Tjuta, Kings Canyon, Ormiston Gorge, prachtig! Een deel van de groep ging nog voor een vijfde dag. We wisten niet dat die optie er was, maar waren tevreden met onze keus voor vier dagen. Fijn dat we nog een dag hadden om Alice Springs te bekijken.

Na de vlucht naar Darwin kwamen we 's avonds om 11 uur op de luchthaven aan. Dit was het moment waarop we voor het eerst links moesten rijden en in het donker zaten we direct op de verkeerde weg. Bij een benzinestation heeft een medewerker spontaan aan een andere klant gevraagd of hij voor ons uit wilde rijden naar ons hotel. Deze man deed dat direct en wilde er niets voor hebben. De volgende dag was het licht en ging het veel beter, maar een volgende keer zouden we voor het rijden naar de luchthavens en in steden als Darwin en Cairns wel navigatie in de auto willen hebben (nu de mobiel gebruikt, dit kon natuurlijk ook) en voor de onverharde wegen (dirt road) die inbegrepen waren in onze reis (de weg naar de Point Stuart Wildernis Lodge en de weg naar de Wetlands Cruise over de Mary River toch een kilometertje of 100 bij elkaar) een stevigere auto. Een Corolla is dan niet echt geschikt.

De Mary River Wetlands Cruise, de Sunset safari met de jeep, de Arnhemland tour met Lucky als onze gids voor die dag en Thommo die ons mee de Injalakberg opneemt, het verblijf in Nitmiluk Chalets & Tent Village, waar we kozen voor de diner-cruise (Tip) in de Katherine Gorge, bij Mount Bundy Station de tour met Bill en zijn Jack Russel in zijn 4WD die werkelijk overal over- en doorheen rijdt. Onvergetelijk!

En toen onze laatste binnenlandse vlucht naar Cairns. We hebben het heel fijn gehad bij Kookas Bed & Breakfast en genoten geweldig van het snorkelen op het Great Barrier Reef (met volwassen zeeschildpad!).

Bij Canopy Treehouses hadden we dan niet het effect van slapen in de jungle, maar wel van veel kleurige vogels die uit onze hand aten, de possums, wallaby's en de waterschildpadden.

Ons laatste adres was Sealords Bed & Breakfast, met de warme ontvangst van Phillip en Sharon Lord in Mission Beach. We hadden een prachtige kamer met whirlpool en genoten van de prachtige stranden van Mission Beach. Het dorpje Mission Beach is niet op 20 minuten lopen, maar bijna een uur voor fitte wandelaars (Tip wat betreft voorinformatie). Wel een hele mooie wandeling, die echter in het donker terug niet is te maken. Gelukkig wilden Sharon en Phillip ons 's avonds als het donker was ophalen bij het restaurant, zodat we lekker een biertje/wijntje konden drinken en geen taxi hoefde te nemen die volgens hen misbruik maken van de situatie. Complimenten voor Hendrik-Jan dat hij in de voorbereiding het alternatief met ons heeft doorgenomen toen een strandhuis niet door kon gaan. Het laatste verblijf was daarmee geheel in orde en de mooie afsluiting die we wilden.

En toen naar huis, een vermoeiende terugreis, met 6 uur rondhangen op Hong-Kong, maar wat was het de moeite waard!!!