Rene en Miranda Jalink

Rene en Miranda Jalink

Het is alweer de laatste dag van de vakantie en dus de laatste post op de Reismeeblog vanuit Australië. Vandaag is het koffers uitzoeken en opnieuw inpakken, nog even wat laatste uurtjes op het strand om te relaxen, een afsluitend diner en dan is het morgen toch echt tijd om terug naar huis te gaan.

Wat is het een vakantie geweest! En jeetje wat is het snel gegaan! Als je zo op het strand ligt en de afgelopen weken reconstrueert in je hoofd, besef je nog maar eens wat verschrikkelijk veel we hebben gezien en meegemaakt. De indrukken, de locaties, de mensen en talloze gebeurtenissen die we hebben meegemaakt… ongelofelijk gewoon. Gelukkig hebben we genoeg foto’s (ca 5000!) en video’s om alles thuis nog eens opnieuw te beleven.
Het is een vakantie geweest van uitersten, van super luxe tot hele primitieve accommodaties, van overvolle steden tot de lege outback, van woestijn tot oerbos, van de zee tot de hoge bergen en van sneeuw tot zinderende hitte. Noem maar twee uiterste op en ze hebben in deze reis gezeten.

Het is ook een vakantie van afstanden geweest. Los van de lange vliegreis van Nederland naar Australië en terug, hebben wij zes binnenlandse vluchten moeten maken om de verschillende bestemmingen te kunnen aandoen. En natuurlijk ook de nodige kilometers in de verschillende auto’s, boten, trams, bussen, treinen, helikopters en ATV’s. maar vooral vele kilometers hiken en lopen.

Aan het eind van de vakantie stellen wij elkaar de vraag: en wat vond jij het leukste/mooiste?..... en geen van ons kan een keuze maken uit alles wat we gezien hebben. Wat een top vakantie!!