Renate & Jan Willem

Renate & Jan Willem

Direct bij het eerste contact met Hendrik-Jan kregen wij een goed gevoel bij TravelEssence. De wensen die we hadden met betrekking tot onze huwelijksreis werden door hem omgezet in een reisplan van 9 weken door Australië, Nieuw-Zeeland en Dubai. Wat onze keuze voor TravelEssence verder bepaalde waren een aantal bijzondere verblijfslocaties en speciale activiteiten die in het plan waren opgenomen.

We hadden ruim van tevoren geboekt en in de maanden tot aan ons vertrek heeft TravelEssence een aantal accommodaties moeten wijzigen, de gevonden alternatieven waren zonder meer gelijkwaardig.
We zijn nu drie weken terug en hebben prachtige herinneringen aan onze reis. Australië vonden we afwisselend, de gezellige drukte van Sydney en Melbourne tegenover de rust in de natuur van het Daintree regenwoud of de ruwe outback rond Uluru.

Wat we erg prettig vonden was dat we voor het afleggen van de vaak grote afstanden waren geadviseerd binnenlandse vluchten te nemen in plaats van een huurauto. Dit en het feit dat we meestal drie nachten op een lokatie verbleven maakte dat we voldoende tijd hadden om dingen te zien maar ook om eens een paar uur niets te doen.

Hoogtepunten in Australië vonden wij het ontbijt in Moorings B&B in Arlie Beach, iedere morgen vers tropisch fruit op een prachtige gedekte tafel met uitzicht over de marina en omgeven door kwetterende papegaaien. Of de catamaran cruise van drie dagen rond de Whitsunday Islands, heerlijk nietsdoen afgewisseld met snorkelen op het Great Barrier Reef. Of krokodillen spotten op Daintree River (tip: vraag wanneer het laag water is en boek dan een cruise, dan heb je de meeste kans krokodillen te zien). Of als de zon net op is wandelen door King's Canyon of een avond gezellig kletsen en wijn drinken met de B&B eigenaren in Alice Springs. Of .... kortom teveel om op te noemen.

Ook Nieuw-Zeeland was geweldig, de natuur is wonderschoon en hier hadden we het gevoel dat onze accommodaties nog iets meer bijzonder waren dan in Australië. De afstanden tussen de verschillende overnachtingsplaatsen waren prima te doen met de huurauto. Ondanks dat het voorjaar was werkte het weer helaas niet altijd mee, maar ondanks de regen en vooral de kou hebben we ook hier volop genoten. We vonden het bijzonder om 's avonds kiwi's te zien op Kapiti Island. Ook speciaal was het om met Maori's op pad te gaan door de oerbossen en een indruk te krijgen hoe zij vroeger gebruik maakten van de natuur en om zelf iets terug te kunnen doen door zes boompjes te planten. We hebben genoten van de orka's, dolfijnen, potvissen en pelsrobben bij Kaikura, Doubtful Sound en Kapiti. Hoogtepunt was het verblijf in het prachtige Old Schoolhouse in Tasman tussen de sauvignon blanc, chardonnay en pinot noir druiven (aanbeveling: minimaal drie overnachtingen).

We zouden nog alinea's vol kunnen schrijven met alle bijzondere ontmoetingen die we hebben gehad en mooie dingen die we hebben gezien tijdens onze reis. Heel veel dank aan het team van TravelEssence voor het samenstellen van deze onvergetelijke ervaring!!