Paul & Chantal

Paul & Chantal

Vanwege een congres start onze 40-daagse reis in Brisbane. Na een weekje in deze moderne studentenstad begint onze vakantie pas echt, te beginnen bij de Whitsundays. Daar maken we een zeiltocht met de Nederlandse schipper Reg. Een mooie snorkelervaring, een uitgebreide lunch op een onbewoond eiland en leuke anekdotes van Reg maken het tot een geslaagde dag.

Het huisje (of liever: villa) op Magnetic Island is fantastisch!

Dan door met onze huurauto naar Magnetic Island. Wel even wennen aan het (links) rijden door het Australische landschap! Gelukkig hebben we een rustig reisschema, dus ruim de tijd. Het huisje (of liever: villa) op Magnetic Island is fantastisch! Wat een luxe en wat een prachtige plek, pal aan het strand. In twee dagen tijd lukt het meerdere keren om koala’s te spotten en we zien ook rock wallabies. Maar vooral de koala met baby die we in de schemering zien ontwaken, is een heel bijzondere ervaring.

Onze volgende bestemming is Rose Gums Wilderness Retreat; een boomhut middenin het regenwoud. We zien hier zowel de boomkangoeroe als het vogelbekdier in het wild. Heerlijk gegeten ook bij restaurant Leaf van Bradley Jenkins, die zowel gastheer, ober als kok is!

We staan vroeg op voor de ochtendsafari.

Daarna gaan we door naar de Jabiru Safari Lodge bij de gastvrije Greg en Margret in de Mareeba Wetlands. We staan vroeg op voor de ochtendsafari, en dat lukt goed dankzij de kookaburra in de boom naast onze cabin die als een gek tekeer gaat zodra de zon boven de horizon komt. We hebben geluk: tijdens de ochtendsafari zien we boksende kangoeroes! En ’s avonds genieten we van een prachtige zonsondergang tijdens het diner.

Onze volgende stop is Daintree en het Red Mill House van Trish en Andrew. Wat een ontzettend hartelijke en gastvrije mensen. Regen op de eerste dag, maar Cape Tribulation is ook met slecht weer mooi. ’s Middags spotten we een kasuaris. Opnieuw geluk dus!

Dan gaan we naar Darwin en het Kakadu National Park. Tijdens de tour naar Arnhemland steken we de rivier vol krokodillen over en bezoeken we een afgelegen Aboriginal community. Een bijzondere ervaring om bij de Aboriginals op bezoek te zijn en door een bewoner van het dorpje te worden rondgeleid langs mooie rotsschilderingen. Daarna een dagje bijkomen in de leuke stad Darwin voordat we doorvliegen naar Alice Springs.

In Kakadu was het 40 graden, in Alice Springs is het een graad of 3 als we ’s ochtends vroeg worden opgehaald voor de 5-daagse Outback safari. We slapen in een ‘swag’ onder een prachtige sterrenhemel en overdag maken we mooie wandelingen door de bijzondere natuur samen met leuke reisgenoten.

​Onze laatste stop is Sydney.

Onze laatste stop is Sydney. Gelukkig verblijven we hier nog vier volle dagen. De Blue Mountains tour valt letterlijk in het water, maar tijdens de overige dagen is het prachtig weer. Het mooie hotel in de mooiste wijk van Sydney, the Rocks, bevindt zich op een steenworp van het iconische Opera House en de Harbour Bridge. Een prachtige afsluiting van een prachtige reis. De weken erna hebben we hard nodig om af te kicken, na te genieten en alle indrukken te verwerken!