Floor, Bart, Mia & Gerard

Floor, Bart, Mia & Gerard

Hoi Michiel,

Bedankt voor je bericht!

De vakantie was natuurlijk fantatstisch, mooi land, heerlijke wijnen en fijne cultuur. We hebben ontzettend veel gezien en gedaan waardoor we, ondanks dat het zo'n groot land is, echt een indruk hebben gekregen van Australië. Hoogtepunt voor Bart en mij waren onder andere de mooie wandelingen in Daintree, de koala's bij Kenneth River vlak voor Appolo Bay en de klimtocht die we gemaakt hebben naar The Pinnacle in Halls Gap. Al moeten we zeggen dat ook de uitzichten op de Great Ocean Road, Barossa Valley en natuurlijk Sydney als stad ook super waren.

De B&B in Cairns was echt heel goed verzorgd en samen met Sylvia hebben we routes en tochten uitgezet, dat had ze echt goed voor elkaar.
Ook het huisje in Appolo Bay vonden we erg gezellig, heel sfeervol en genoeg te doen!Met kerst waren we gedeeltelijk in Halls Gap, qua locatie minder sfeervol maar verder gewoon prima. Natuur daar echt prachtig!! De twee nachten in Tintinara vonden wij persoonlijk te veel. We waren daar tweede kerstdag en er was werkelijk helemaal niets te doen, nog geen winkeltje open helaas. In de nabije omgeving was ook weinig om te ondernemen waardoor we al een keer op en neer gereden zijn richting Adelaide. We hadden hier liever maar 1 nacht gebleven. Overigens was het wel erg leuk om de boerderij in werking te zien. Locatie in Barossa Valley helemaal top, hele fijne gastvrouw Judi, veel gekletst over het land en politiek. En dat ontbijt....geweldig! Hele leuke wijntour ook gehad, Tscharke's vonden wij heel erg leuk en lekker! Week in Sydney is verder ook heel goed verlopen, nieuwjaar was leuk om mee te maken en de locatie was ook prima.

Al met al zijn wij heel tevreden over hoe jullie het geregeld hebben, bedankt daarvoor!

Groetjes,
Bart & Floor

Michiel,

Je hebt ondertussen van Floor en Bart al een berichtje gehad. Ik wil onze ervaringen ook even meedelen. Singapore was geweldig, we zijn heel blij dat we deze stad/land ertussen hebben geplaatst,ook prima als een korte rustpauze na twee vliegreizen. Alle vluchten zijn helemaal naar onze wens verlopen, bij een was het vertrek een uur eerder, maar ook dat leverde geen problemen op. De zeiltocht bij Hamilton Island was uniek, een leuk gezelschap en plenty veel dingen te doen. Haaien en schildpadden gesnorkeld ! De groep was bijzonder gezellig en de barkosten liepen goed op. Airlie Beach, niet ene plekje om lang te zijn, maar de accommodatie was super. Toen naar Cairns, auto gehaald ( steeds goed verlopen bij Europcar ) en koers gezet naar Daintree. Van Andrew moest ik iedereen binnen Travelessence de groeten doen. Andrew en zijn vrouw hebben ons uitstekend begeleid bij alles wat we wilden en konden doen. Helaas,ondanks veel inspanningen van ons, geen kasuarissen gezien. Maar ja je kunt niet alles hebben. Lekker gegeten in de buurt. Toen naar Alice Springs. Leuke accommodatie, heel hulpvaardige baliemedewerksters. De 5 daagse tocht was een dag te lang. De groep was weer enorm leuk, de reisleidster ( Kate uit Nieuw-Zeeland was super actief ) Het extra nachtje gekoppeld aan het bezoek aan het aboriginal dorp was te lang. Wel genoten van het slapen buiten en de sterrenhemel. De tocht met twee aboriginal vrouwen was leuk, het zelf maken van een “schilderij “eveneens. We hebben het ook leuk afgesloten met een etentje in Alice Springs. Tot dan toe hadden we slechts een wallaby en wat kleine beestjes en vogels gezien.

Toen naar Tasmanië. De accommodatie ( Roosfield ) bij Sue in Kettering was uitmuntend en paste precies na het drukke en warme programma in de Outback. We hebben een aantal tochtjes gemaakt naar de bergen,naar Bruny Island, naar Hobart ( o.a. het Monamuseum ) en Port Arthur. ‘s Avonds steeds een hartelijk en warm welkom en ‘s morgens een prima ontbijt. Ook leuke restaurants gehad op aanraden van Sue. Ze heeft zelfs voor ons het kerstetentje geregeld met Bart en Floor. Ondertussen al wat dieren gezien. Daarna naar Swansea.Leuke accommodatie. Pinguïntocht was geweldig. Wineglassbay bezocht en daar 12 km gewandeld. En als laatste en als klap op de vuurpijl ons grandioze verblijf in de Mountain Valley Wilderness. Twee keer een bezoek gebracht aan de vogelbekdieren en ze ook echt gezien ! Verder ‘s avonds voor de deur, bij een lekker haardvuurtje, gelegen om zowel de Tasmanaanse duivel, de potoroes, de possums, de pademelons en de buidelmarter gezien. Leuke wandeltochten ondernomen. Super gewoon. We waren toen al helemaal tevreden. Toen naar Melbourne, veel met de tram en te voet gedaan. We zaten in een leuke wijk St.Kilda waar veel te doen was. Heel de stad verkend : de Queen Market , de musea, de nieuwe ijscotent,vele gebouwen en natuurlijk gewinkeld, de botanische tuin bezocht, Belgisch bier gedronken bij de Eureka Toweren nog veel meer en tenslotte Bart en Floor van het vliegveld gehaald. Een supertocht langs de Ocean Road gehad ( staat al veel van in het verslag van Floor ) waarbij ons wel opviel dat restaurants hier minimaal waren ( geen echte sfeer ! ) De tocht naar Halls Gap was lang, zeker na het verlaten van de kustweg. Kerstsfeer, zoals hier, ontbrak daar. Gelukkig maakten de tochten naar de Baconies, de Pinnacle en MacKenzies Falls veel goed. Apollo Beach was een hele goede accommodatie, Halls Gap was wat minder en Tintinara was een erg leuke accommodatie met maar weinig zaken in de directe omgeving. Een nacht was daar naar ons idee genoeg geweest, maar ja Adeleide is ook niet alles. Het natuurpark (Cleland wildlife park ) in Adeleide was super. Ook het Duitse plaatsje in die buurt. Warrawong, dat ook op onze lijst stond was sinds kort gesloten,wegens een slecht management, hoorden we daar. Barosso Valley in een woord super zowel qua accommodatie als qua invulling. Daarna hebben we volop van Sydney genoten met aansluitend de tocht naar de Blue Mountains in combinatie met het Featherdale Wildlifepark. Genoten van het korte maar mooie vuurwerk.

Wil je alle mensen die onze reis zo super hebben gemaakt bedanken en jou willen we speciaal bedanken voor alles wat je geregeld en opgezet hebt.

Groetjes,
Mia en Gerard Beurskens